Live Live

Engie Services mag trouwe werknemer uit Enschede niet zomaar op straat zetten

Gepubliceerd: Woensdag 20 maart 2019 12:16

Engie Services mag trouwe werknemer uit Enschede niet zomaar op straat zetten

De kantonrechter heeft een streep gehaald door het ontbindingsverzoek van een langdurig arbeidscontract van een Enschedese medewerker van Engie Services BV uit Hengelo.


De directie van Engie had om ontbinding gevraagd omdat de chemie zou ontbreken. Ladingen kritiek aan het adres van de werkgever en een negatieve werkhouding waren volgens Engie de voornaamste redenen voor het ontslag.

Werksfeer
Al tijdens de zitting in januari bleek dat de werknemer zich als or- en cor-lid jarenlang heeft ingezet voor zijn collega's in tijden van reorganisaties. Daarbij zou hij volgens Engie een negatieve invloed hebben gehad op de werksfeer en zich niets hebben aangetrokken van zijn leidinggevenden. Ook zou hij volgens de leidinggevenden zijn werk als chef-monteur niet goed hebben uitgevoerd.

Poging
Engie wilde nog wel nog een poging doen hem elders binnen het concern te plaatsen. Die gesprekken liepen op niets uit, waardoor een uitspraak van de kantonrechter gevraagd werd.

„Het is gebleken dat Engie vanaf mei 2016 gestaag bij de medewerker de druk heeft opgevoerd om tot verbetering te komen. Het is opgevallen dat Engie lange tijd daartoe zelf geen initiatief heeft genomen en dat zij de verantwoordelijkheid voor het verbeteren van diens functioneren, enkel aan het initiatief van de werknemer heeft gelaten”, aldus de rechter in vonnis.

Verstoorde arbeidsverhouding
Volgens de kantonrechter is verder niet komen vast te staan of aannemelijk gemaakt dat de samenwerking met zijn direct leidinggevende andere collega's zodanig is verslechterd, waardoor sprake is van een verstoorde arbeidsverhouding.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay

Deel deze pagina: