Live Live

Zwakke plek in constructie Van Heekgarage in Enschede

Vrijdag 30 juni 2017 16:05

Zwakke plek in constructie Van Heekgarage in Enschede

Bij controle is een zwakke plek in de constructie van de Van Heekgarage in Enschede gevonden. Het gaat om een draagbalk. Onderzoek moet uitwijzen wat er aan de hand is. Vanwege de zwakke plek is de westelijke ingang van het Van Heekplein afgesloten.

Reden tot zorgen is er niet, zegt gemeentewoordvoerder Derk Jan Eshuis. „Maar het is op dit moment verstandig om geen zware vrachtauto’s via de westelijke ingang het Van Heekplein op te laten rijden.”

Zijde van het busplein
Daarom is de ingang aan de zijde van het busplein op last van de gemeente uit voorzorg afgesloten. En dat heeft gevolgen voor de warenmarkt van zaterdag en dinsdag. Marktkooplieden maken bij het opbouwen en afbreken van hun kramen onder meer gebruik van de westelijke ingang. De vrachtwagens moeten nu allemaal gebruik maken van de andere in- en uitgang: de Kalandergang tussen Blokker en de Klanderij.

De zwakke plek zit in de constructie van de parkeergarage die onder het Van Heekplein ligt. Het zou gaan om een draagbalk. Hoe ernstig de schade is, wat er moet gebeuren om de zwakke plek te herstellen, hoeveel het gaat kosten, en hoe lang de ingang gesloten blijft, is allemaal onduidelijk. Daarvoor wordt nu verder onderzoek gedaan.

Parkeerplaatsen ontruimd
Behalve de afsluiting voor gemotoriseerd verkeer zijn uit voorzorg in de Van Heekgarage een aantal parkeerplaatsen ontruimd. Dat wil zeggen dat in een deel van de parkeergarage voorlopig geen auto’s mogen parkeren. Ook is al stucwerk verricht om verdere schade te voorkomen. Het constructief gebrek, zoals de gemeente het noemt, is aangetroffen tijdens een reguliere controle.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Lars Smook

Deel deze pagina: