Nieuws
Enschede

Zure nederlaag voor FC Twente Vrouwen in topper tegen PSV

433177 927185

De voetbalsters van FC Twente zijn zondag in de topper tegen PSV tegen een zure nederlaag aangelopen. De ploeg van trainer Tommy Stroot stond zes minuten voor tijd nog op een 2-1 voorsprong. Uitgerekend oud-speelster Joëlle Smits deed de Tukkers vlak voor tijd pijn met de 2-3.

De regerend landskampioen kwam vlak voor rust op voorsprong uit een strafschop (handsbal PSV). Fenna Kalma schoot raak vanaf de stip. In de tweede helft maakte Joëlle Smits, vorig seizoen nog aanvalsleider bij Twente, de 1-1. Ondanks die tegentreffer stond Twente al snel weer op voorsprong door wederom een rake kopbal van Kalma. Hoewel een driepunter in de lucht hing voor de Tukkers, boog PSV de stand in de slotminuten alsnog om: 2-3.

Zondag, eredivisie vrouwen
FC Twente - PSV 2-3 (1-0).
Score:
40. Kalma 1-0 (pen.), 50. Smits 1-1, 60. Kalma 2-1, 85. Snoeijs 2-2, 88. Smits 2-3.

FC Twente: Van Domselaar, Ypema, Giesen, Wilms, Darnoud, Van den Goorbergh, Vanmechelen (90. Peddemors), Weerden, R. Jansen (81. Hilhorst), Kalma, B. Jansen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook