Live Live

Zo ziet 'doorrijdorp' Usselo eruit na ingebruikname nieuwe N18

Dinsdag 04 juli 2017 12:42

Zo ziet 'doorrijdorp' Usselo eruit na ingebruikname nieuwe N18

Als de nieuwe N18 straks klaar is, wordt het hoog tijd om van Usselo weer een echte dorpskern te maken. Usselo moet van een doorrijdorp een leefbaar dorp worden.

Zodra de aanleg van de nieuwe N18 is voltooid, wordt de huidige weg door Usselo afgewaardeerd, zoals dat in jargon heet. En dat is een mooi moment om de dorpskern aan te passen aan de wensen van de mensen die er wonen en werken.

Lokale behoeften
De Usseloërs namen zelf het initiatief en schakelden met financiële hulp van de provincie adviesbureau Eelerwoude in bij het opzetten van de dorpsvisie, die onlangs is gepresenteerd aan de dorpelingen. Kernwoorden zijn: groen, veilig, dorps, landelijk en leefbaar.


Dorpsplein
'Epicentrum' in de nieuwe dorpskern is de parkeerplaats van restaurant Hanninkshof. Die krijgt als alles volgens plan verloopt de functie van dorpsplein. "In een van de hoeken willen we graag een muziekkoepel. Het is een mooie plek om evenementen te houden", oppert de commissie Dorpskern.

Het vernieuwde dorpsplein moet een andere kleur bestrating krijgen om de nieuwe functie te accentueren. Ook de asfaltlaag van de huidige N18 wordt vervangen. De straat krijgt met een smallere klinkerbestrating een landelijke uitstraling. Tot hoever die klinkerweg moet gaan, is nader onderwerp van gesprek.

30 kilometer
Dat geldt ook voor de 30 kilometerzone die straks in de kern geldt. Bewoners willen het liefst dat vanaf de 'komgrenzen' straks een maximumsnelheid van 30 kilometer geldt.

Wandel- en fietspaden
De passage door de kern wordt verder aangekleed met bankjes en groenvoorzieningen. Vanaf de iets verderop gelegen Wissinks Möl komen wandelpaden en fiets- en mountainbikeroutes richting dorpskern. "Het zou heel mooi zijn als de dorpskern straks een echt Toeristisch Informatiepunt wordt voor fietsers."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Deel deze pagina: