Live Live

Ziyech nodigt Drontense jeugd uit bij laatste thuiswedstrijd

Maandag 02 mei 2016 22:05

Ziyech nodigt Drontense jeugd uit bij laatste thuiswedstrijd

Hakim Ziyech nodigt op zondag 8 mei Drontense jongeren uit bij de laatste thuiswedstrijd van FC Twente tegen Vitesse. De uit Dronten afkomstige profvoetballer doet dit vanuit zijn rol als ambassadeur van het project SOEP!, dat ondersteuning biedt aan jongeren met weinig financiële middelen. Het project werd onlangs bekroond tot 'Beste Idee van Dronten'.

Het bezoek aan de voetbalwedstrijd - misschien de laatste van Hakim Ziyech in de Nederlandse competitie - is de officiële start van het jongerenproject. Hakim zal daarbij na de wedstrijd ook in gesprek gaan met de jongeren. Hij vertelt over zijn jeugd in Dronten, waarbij hij het niet altijd gemakkelijk heeft gehad.

Zetje
Op de website van het project geeft hij ook toe dat het slechter met hem had kunnen aflopen. ,,Maar ik droomde ervan om profvoetballer te worden en dan ook voor mijn familie te kunnen zorgen. Ik hoop dat ik met mijn eigen verhaal wat kan betekenen voor de jongeren en ze wat wijzer kan maken. Soms heb je net even een zetje in de goede richting nodig''.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Deel deze pagina: