Live Live

Woningen Janninkkwartier ‘robuust en met heldere stucturen’

Gepubliceerd: Maandag 31 december 2018 13:27

Woningen Janninkkwartier ‘robuust en met heldere stucturen’

Dat de nieuwbouwwijk Janninkkwartier groen en autovrij zou gaan worden, had ontwikkelaar Hegeman Bouwontwikkeling al verklapt. Maar nu is ook bekend hoe de nieuwe woningen eruit gaan zien.

Stadse bouwvelden en groene binnenhoven: het ontwerp van Studio Komma en RRog Stedenbouw is door de gemeente Enschede als beste beoordeeld in de tender voor het Janninkkwartier. De Kwartiermakers is de naam van het plan dat door Hegeman wordt ontwikkeld op het braakliggende terrein tussen de Zuiderval, Getfersingel en Cromhoffsbleekweg. Verspreid over zeven bouwvelden, die fasegewijs worden ontwikkeld, verrijzen uiteindelijk zeventig stadswoningen.

Kernwaarden
De Kwartiermakers is gebaseerd op drie kernwaarden: groen, autovrij en verbonden. Met slechts fiets- en voetpaden en veel groen oogt het Janninkkwartier straks als een park. De uitstraling van de woningen wordt gevarieerd, afhankelijk van de locatie in het plangebied (stedelijk rand, parkwoningen en bijzondere hoeken). De inspiratie voor de zeventig woningen is wel gebaseerd op het naburige Janninkcomplex: een robuuste uitstraling van metselwerk, glas en heldere structuren.

Oplevering
Met het Janninkkwartier krijgt de entree van de binnenstad via de Zuiderval na vele jaren de uitstraling die de gemeente voor ogen had. De start van de bouw van de woonwijk is voorzien in het najaar van 2019. Afhankelijk van hoe de woningmarkt zich ontwikkeld, is de verwachting dat de laatste woningen in het jaar 2022 worden opgeleverd.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Studio Komma / RRog

Deel deze pagina: