Live Live

VIDEO Winkelhart Enschede eist dat er een wekelijkse koopzondag komt

Maandag 29 januari 2018 17:01

VIDEO Winkelhart Enschede eist dat er een wekelijkse koopzondag komt

Winkelhart Enschede wil dat de politiek belooft dat de wekelijkse koopzondag er hoe dan ook komt. Die mag geen onderhandelingspunt zijn bij de komende coalitiebesprekingen. Een manifest is in de maak.

De centrumondernemers van Winkelhart Enschede leggen de laatste hand aan het manifest. Daarin roepen zij de politieke partijen die voorstander zijn van verruiming van de zondagopenstelling op om geen concessies te doen aan hun standpunt. Ook niet als zij na de gemeenteraadsverkiezingen deel zouden nemen aan de coalitieonderhandelingen.
"Het mag niet weer gebeuren dat de vrijheid van ondernemerschap in Enschede beperkt blijft, zoals vier jaar geleden is gebeurd", zegt bestuurslid Peter Wicknig van Winkelhart. Toen hield de ChristenUnie een wekelijkse koopzondag tegen. In het coalitieakkoord is vastgelegd dat er per maand twee koopzondagen zijn toegestaan. "Terwijl toen vrijwel iedereen voor een wekelijkse koopzondag was. Dat heeft Enschede op achterstand gezet", zegt Wicknig. "In het belang van de ontwikkeling van de stad achten wij een wekelijkse koopzondag nodig." Met die boodschap wil de belangenorganisatie van ondernemers de politiek (opnieuw) benaderen.

ChristenUnie
De ChristenUnie (CU) spreekt zich in haar net verschenen verkiezingsprogramma niet expliciet uit voor of tegen een wekelijkse koopzondag in Enschede. Wel vindt de partij dat ondernemers en medewerkers in de detailhandel de vrijheid moeten hebben om niet op zondag open te zijn of niet verplicht zijn te werken. De CU pleit voor gratis parkeren op zondag.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Reinier van Willigen

Deel deze pagina: