Live Live

Wijkcentrum De Boei in Enschede blijft tóch open

Donderdag 14 september 2017 09:44

Wijkcentrum De Boei in Enschede blijft tóch open

Het wijkcentrum De Boei aan de Spinnerstraat in Enschede blijft in elk geval nog een jaar open. Met dank aan het ROC van Twente dat het beheer van het gebouw dit schooljaar overneemt van de gemeente. In de tussenliggende periode gaan betrokken partijen op zoek naar een permanente oplossing.

De wijkraad Pathmos is blij met de voorlopige oplossing. Half augustus kwam de jobstijding dat het buurthuis zou worden gesloten. Er waren te weinig activiteiten, dus te weinig inkomsten en een jaarlijks exploitatietekort van 60.000 euro. Bovendien stoot het Vastgoedbedrijf zoveel mogelijk gemeentelijke panden af. De Boei zou aanvankelijk 1 september al sluiten, maar die datum werd opgeschoven naar 1 november. De aankondiging dat De Boei op slot gaat, leidde tot grote consternatie in de wijk.

Beheer
Inmiddels heeft de gemeente overeenstemming bereikt met het roc over het beheer van het gebouw. Dat wordt dit schooljaar voor rekening genomen door de onderwijsinstelling. Op alle doordeweekse dagen maakt het roc al gebruik van de accommodatie in Pathmos. Zo geeft het roc in een aantal ruimtes van De Boei al lange tijd taalles aan Enschedeërs van buitenlandse komaf. Gelijktijdig faciliteert het roc de bestaande activiteiten, die in De Boei worden gehouden.

Bekijk hieronder een eerdere video van TV Enschede waarin buurtbewoners hun ongenoegen lieten blijken.© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - foto: Annina Romita

Deel deze pagina: