Nieuws
Enschede

Wieffer schiet Jong FC Twente in slotminuut langs PEC Zwolle

402535 Schermafbeelding 2019 03 04 om 213807

De beloften van FC Twente hebben maandagavond een overwinning geboekt tegen Jong PEC Zwolle. In de slotminuut schoot Mats Wieffer de Tukkers naar een 3-2 zege.

Bij FC Twente maakte Jeroen van der Lely zijn rentree. De verdediger raakte in november geblesseerd aan zijn knie en speelde sindsdien geen minuut. Tegen PEC Zwolle speelde de Nijverdaller de eerste helft mee. Bij de Tukkers waren er verder basisplaatsen voor de eerste elftalspelers Jorn Brondeel, Alexander Laukart en Michaël Maria, terwijl bij PEC Zwolle jeugdinternational Sepp van den Berg en voormalig FC Twente-speler Dico Koppers aan de aftrap verschenen.

De Enschedese beloften hadden bij rust al een 2-1 voorsprong te pakken. Maria schoot na 26 minuten een vrije trap tegen de touwen. Vier minuten later bracht Lars Miedema namens PEC Zwolle de stand weer in evenwicht. Mats Wieffer zorgde na 36 minuten voor het tweede Twentse doelpunt.

De 2-1 voorsprong leek lange tijd stand te houden, maar vlak voor tijd kwam Zwolle alsnog op gelijke hoogte. Vanaf de strafschopstip scoorde Gustavo Hamer de gelijkmaker. FC Twente legde zich niet neer bij de remise en zette nog een keer aan. Met zijn tweede doelpunt van de avond kroonde Wieffer zich in de slotminuut tot matchwinner.

Jong FC Twente Jong PEC Zwolle 3-2 (2-1).

Score: 26. Maria 1-0, 30. Miedema 1-1, 36. Wieffer 2-1, 88. Hamer 2-2, 90. Wieffer 3-2.

Opstelling Jong FC Twente: Brondeel; Van der Lely (46. Everink), Browning, Felix, Laukart; Zerrouki, Van de Schepop (74. Frimann), Maria; Fernandes, Wieffer, Trotman (51. Taha).

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Wouter Borre