Live Live

Werkneemster en Shakes & Cakes komen er niet uit bij de rechter

Gepubliceerd: Vrijdag 08 februari 2019 10:37

Werkneemster en Shakes & Cakes komen er niet uit bij de rechter

Ondanks goede wil van beide partijen komen werkneemster en Shakes & Cakes er ook bij de rechter niet uit. „Dan laat de boel maar failliet gaan.”

De relatie tussen een medewerkster en de vennootschap Baasdam gaat ver terug. Ze werd als oproepkracht al door beide vennoten ingeschakeld toen ze nog café 't Peuleke in Rossum runden. Nadat het echtpaar vorig jaar begon met Shakes & Cakes in Oldenzaal en Enschede, kwam ze bij de lunchzaak in dienst.

Onrechtmatig

Totdat onenigheid begin november uitliep op ontslag, met als gevolg dat ze donderdagmiddag tegenover elkaar stonden in de rechtbank. De werkneemster wil betaling van achterstallig salaris, vakantiegeld, een 'billijke vergoeding' omdat het contract onrechtmatig is beëindigd.

Contant
Baasdam blijkt als werkgeefster de zaakjes op papier slecht voor elkaar te hebben. Dat zorgt in de rechtszaal voor onduidelijkheid over de arbeidsovereenkomst en uitbetaalde salarissen. Want de vennoten betaalden haar contant aan het einde van de maand. Dat was al de gewoonte bij 't Peuleke en later bij Shakes & Cakes, waarvan de vestiging in Enschede overigens alweer is gesloten.

Dom
„We deden alles in goed vertrouwen. Een beetje dom”, zegt de vrouwelijke vennoot. Ze deelt uiteindelijk de mening dat de werkneemster nog recht heeft op een maandsalaris en vakantiegeld. Dat wil ze betalen, maar een extra vergoeding is financieel een brug te ver. Al met al gaat het volgens de advocate van de werkneemster om 9600 euro.

Emotioneel

Ze wil best water bij de wijn doen en ook de rechter doet verwoede pogingen beide partijen bij elkaar te brengen. Reactie van de emotionele werkgeefster: „Ik kan niet meer betalen. Dan laat de boel maar failliet gaan.”

Vonnis over drie weken.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay

Deel deze pagina: