Live Live

Weekend in Enschede: Winter Wonderland, zingen in Jacobuskerk en de Nationale Vrijwilligersdag

Donderdag 05 december 2019 13:53

Weekend in Enschede: Winter Wonderland, zingen in Jacobuskerk en de Nationale Vrijwilligersdag

De goedheiligman is bijna ons land uit en kerst staat voor de deur. Tijd dus om wat leuke evenementen voor dit weekend op een rijtje te zetten. Een fijn weekend gewenst.

Julian Vriend | 1Twente

Winter Wonderland
Winter Wonderland staat vanaf zaterdag voor de deur en dat betekent dat Enschede in de kerstsferen raakt. In de decembermaand is er van alles te doen. Hieronder staan een paar voorbeelden van wat er zoal te doen is tijdens Winter Wonderland.

Schaatsbaan
Ook dit jaar is de schaatsbaan weer van de partij. Hou jij dus van schaatsen en daarna lekker opwarmen met een kop warme chocolademelk of Glühwein? De entree kost 4 euro en inclusief schaatsverhuur 6 euro. De 25 x 15 meter grote schaatsbaan is te vinden op de Oude Markt en is iedere dag geopend van 10:00 tot 21:00 uur.

Merry Christmas
In de Jacobuskerk zal zondag het Orchestra Twente samen met Choir Twente een speciaal optreden verzorgen in het thema van kerst. Geniet dus van verschillende kerstliedjes, mooie duetten en nog veel meer. De Jacobuskerk bevindt zich op de Oude Jarkt en de entree is 15 euro. Kaarten zijn via deze link te koop: https://orchestratwente.nl/tickets/?fbclid=IwAR3aeEUrPwFo9c2sXTKAj2ZjYkgPGZCO45x7F1kzL-yjZDUI0-J7rXtKJHs

Huisregels: Holiday House
Om nog even in de kerstsferen te blijven, is er vrijdag in 't Bölke Huisregels Holiday House. Na alle pieten, pakjes & pepernoten is het nu tijd om de dansschoenen aan te trekken en gezellig de dansvloer op te gaan. De entree is 7 euro en 't Bölke is te vinden aan de Molenstraat 6.

Nationale Vrijwilligersdag
Tijdens de Nationale Vrijwilligersdag worden landelijk vrijwilligers in het zonnetje gezet. Dit zal zaterdag ook gebeuren in Prismare. Die dag zal er van 13.30 tot 17.00 uur een programma gevuld met entertainment en leuke activiteiten zijn om de Enschedese vrijwilligers, mantelzorgers en andere actieve inwoners te bedanken. Dit jaar wordt ook de allereerste Enschedese Vrijwilligersprijs uitgereikt. De entree is gratis en Prismare is te vinden aan de Roomweg 167d.

Dear Winnie
Hoe is het om vrouw, zwart en een activist te zijn? Dit kun je te weten komen tijdens de voorstelling Dear Winnie die zaterdag in het Wilminktheater staat. De voorstelling gaat over verhalen van negen actrices, zangeressen en performers uit Afrika verweven met dat van Winnie Mandela. Zij is activiste tegen het Nederlandse apartheidsregime. Voor kaarten en meer info kijk op: https://www.wilminktheater.nl/programma/!/10137/noord-nederlands-toneel/dear-winnie/

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen

Deel deze pagina: