Live Live

Weekend in Enschede: vrouwenvoetbal, op de fiets langs de boer en naar de kerk

Gepubliceerd: Vrijdag 09 augustus 2019 12:50

Weekend in Enschede: vrouwenvoetbal, op de fiets langs de boer en naar de kerk

De zomervakantie is al even bezig. Voor de thuisblijvers in Enschede zijn er diverse activiteiten. Natuurlijk kun je ook dit weekend naar Dinopark op Twente Airport of naar een van de tentoonstellingen in het Rijksmuseum Twenthe, bij Tetem en Concordia. Ook is dit weekend de Museumfabriek geopend, waar voor kinderen allerlei speelse activiteiten zijn. Hieronder vind je de losse evenementen van dit weekend.

Champions League
De voorrondes van de Women’s Champions League worden gehouden in Enschede en omgeving. FC Twente Vrouwen heeft zich dit seizoen als kampioen van Nederland geplaatst voor de voorrondes, waaraan 40 clubs meedoen in 10 poules. FC Twente is gastheer van een van deze tien toernooien. Zaterdag om 18.00 uur worden er twee wedstrijden tegelijkertijd gespeeld: FC Twente - Besiktas AS bij Sportpark Schreurserve (Vosta) en GKS Górnik Leczna - FC Alashkert bij Sportpark Heeckeren (GFC Goor). Ook dinsdag om 18.30 uur zijn er weer twee wedstrijden.


Familiefietstocht
Op de fiets langs boerderijen, met een pannenkoek op het einde. Zondag wordt de Toer de Boer gehouden. Onder het motto Kom uit de Stad! kun je een tocht maken van ongeveer 20 kilometer. Je kunt starten tussen 10.30 en 12.00 uur bij het melkgeitenbedrijf van familie Wissink aan de Geessinkweg 403. De tocht gaat via Usselo terug naar Enschede-Zuid, onderweg bezoek je nog een aantal boerenbedrijven. Meedoen kost 5 euro, inclusief een routeboekje en 1 munt voor koffie/thee met krentenwegge en 1 munt voor een pannenkoek (met of zonder spek) bij het eindpunt.

Zomerorgelconcert
Dit weekend is het laatste Zomerorgelconcert in de Grote Kerk, zaterdag om 16.00 uur. Het concert is gratis. Jorrit Woudt (orgel) en Maurice van Dijk (trompet) treden samen op. Zij zijn een vast duo en hebben al aan diverse concerten en samenzangprogramma's meegewerkt.

Carillonconcert
Wie zondag van 13.00 tot 14.00 uur op de Oude Markt staat (of lekker op een terras zit) hoort een bijzonder concert op het carillon van de Grote Kerk. Dina Verheyden en Richard de Waardt bespelen het carillon met hun vier handen en vier voeten. Ze spelen muziek van Claude Debussy, Agustín Pió Barrios, Gabriel Fauré, Joaquín Rodrigo en Rhabi Abou-Khalil. Tijdens het programma kun je ook bekende tunes van tv-series en games voorbij horen komen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: