Live Live

Weekend in Enschede: Tuckerville, Gogbot, Singelloop

Gepubliceerd: Donderdag 05 september 2019 14:50

Weekend in Enschede: Tuckerville, Gogbot, Singelloop

Nu de scholen weer begonnen zijn, worden er ook weer tal van evenementen gehouden in Enschede. We hebben een aantal uittips voor je op een rijtje gezet. Een fijn weekend!

Gogbot
Dit weekend staat het centrum van Enschede in het teken van Gogbot, het jaarlijkse multimediafestival. Deze zestiende editie heeft als thema 'Bio the new digital', daarbij komen onderwerpen voorbij als genetische modificatie, stamceltransplantatie, nano-technologie en gekweekt vlees. Internationaal beroemde kunstenaars laten met hun spraakmakende werken de ethische grensvlakken zien van deze werelden.

Tuckerville
Rutbeek is zaterdag voor de derde keer omgetoverd tot festivalterrein. Tuckerville is een sfeervol, warm en ongedwongen festival. Sfeer en muziek staan voorop, op het festival van Ilse DeLange. Een afwisselend muziekprogramma met onder andere Duncan Laurence, James Morrison, BLØF, Ilse DeLange en Rowwen Hèze. Ook is er veel eten, een area voor de jongere festivalgangers en een prachtig natuurgebied als decor.

Singelloop
Deze zondag is de 22e editie van de Singelloop Enschede. Rond de 4500 deelnemers staan in het Volkspark aan de start van een van de afstanden. Onderweg zijn er zestien muziekpunten, verspreid over de acht kilometer. Daarnaast zijn er sportieve activiteiten en foodtrucks. Na-inschrijving is zaterdag mogelijk bij RunX Twente (Kuipersdijk 52) of zondag zelf in het Volkspark. De Singelloop van 8 kilometer begint om 14.30 uur.

Oogstfeest Lonneker
Zondag is bij de Lonneker Molen het jaarlijkse oogstfeest, van 11.00 tot 17.00 uur. De dag start met een oecumenische dankdienst om 10.00 uur in de RK-kerk op het Dorpsplein. Na de dienst gaan de kerkgangers in optocht met muziekvereniging Excelsior en oude rijtuigen door het dorp richting Molenerf. Er zijn kramen met onder meer streekproducten en kunst. Er zijn oude rijtuigen en tractoren te bewonderen en is er een demonstratie graan dorsen. Voor de jeugd is er een springkussen, schminken, clown, een ritje met paard en wagen, pony rijden en broodjes bakken. De hele dag door zijn er optredens.

Cabarestival Boekelo
Het Cabarestival is het jaarlijkse openingsfeestje van het nieuwe theaterseizoen. Op merkwaardige locaties in Boekelo kun je kennis maken met de pareltjes van het nieuwe seizoen. Zeven cabaretiers en comedians presenteren een deel van hun programma, dat later in het theaterseizoen te zien is in 't Verborgen Theater. De shows zijn op bijzondere locaties zoals een huifkar, treinwagon, kapsalon, bloemist, supermarkt en luchtballon. Naast bekende namen als André Manuel, Nathalie Baartman en Javier Guzman komen aanstormende talenten als Odette van der Molen, Jacob Spoelstra, Teun van der Elzen en Gerrie Smits. Een kaartje kost 15 euro.

Edda's Nightclub
De Kleine Willem is ook de komende dagen nog een ouderwets gezellige nachtclub. Edda’s Nightclub opent voor de derde keer haar deuren. Edda ontvangt artiesten waarmee ze vooruitblikt op het nieuwe seizoen. De shows zijn zaterdag 7, dinsdag 10, woensdag 11, vrijdag 13 en zaterdag 14 september, steeds om 20.30 uur.

40 jaar Beeld en Aambeeld
Vanwege de 40ste verjaardag van zijn galerie presenteert Karel Betman een nieuwe collectie sieraden en objecten in de jubileumtentoonstelling '40 jaar galerie Beeld & Aambeeld'. De tentoonstelling omvat verder een bijzondere selectie uit de privécollectie Haveman-Betman, want in al die jaren hebben Martha Haveman en Karel Betman samen een interessante kunst- en sieradenverzameling opgebouwd die gezien mag worden. De opening is zaterdag om 16.00 uur. De galerie vind je in de Walstraat in Enschede.

Tentoonstelling Tischbein
In Rijksmuseum Twenthe is vanaf dit weekend de tentoonstelling 'Tischbein en de ontdekking van het gevoel' te zien. Tischbein was de beroemdste Duitse portretschilder van zijn tijd. Hij was een pionier van de romantiek – de periode waarin de West-Europeaan zijn gevoelsleven ontdekte. De tentoonstelling is een samenwerking van Paleis Het Loo, Museumslandschaft Hessen-Kassel / Gemäldegalerie Alte Meister en Rijksmuseum Twenthe. De tentoonstelling loopt tot en met 19 januari 2020.

Middeleeuws weekend
Bij Dragonheart aan de Buurserstraat is dit weekend opnieuw een middeleeuws weekend. Het evenement is beide dagen van 11:00 tot 17:00 uur. Er is weer een kampement met oude ambachten zoals zwaardvechten, koken, handwerken en maliënkolders maken. De kinderen kunnen boogschieten of met echte ridders zwaardvechten.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Robin Hilberink

Deel deze pagina: