Live Live

Weekend in Enschede: Military, Bockbierfestival en de Museumnacht

Gepubliceerd: Donderdag 10 oktober 2019 17:34

Weekend in Enschede: Military, Bockbierfestival en de Museumnacht

De week is weer voorbij en het weekend is weer begonnen. Weet jij al wat je gaat doen? Kijk hieronder naar onze uitgaanstips voor het weekend. Een fijn weekend gewenst!

 

Military
Een van de grootste paarden topsportevenementen van Nederland begint donderdag voor de 49e keer. De Military in Boekelo is van donderdag tot zondag en er zullen veel activiteiten op het programma staan. Van dressuur op vrijdag, crosscountry op zaterdag, livemuziek tot aan een Herfst-Fair is er voor iedereen iets te doen.

Een dagkaart voor vrijdag kost 12 euro en voor zaterdag bijvoorbeeld 33 euro. Kinderen betalen 10, respectievelijk 25 euro. Meer info:https://www.military-boekelo.nl/

Bockbierfestival Beiaard
Dit weekend staat de 32e editie van het Bockbierfestival in café De Beiaard op het programma. Er wordt dit jaar groots uitgepakt en er zullen veertig verschillende bockbieren van de tap zijn. Uiteraard worden er ook diverse gerechten bereid met bockbier en is er livemuziek aanwezig. De entree is gratis en je kan De Beiaard vinden op de Oude Markt 24.

Museumnacht
Ben jij een nachtbraker, nachtvlinder of nachtkijker? Kom dan zaterdag kijken tijdens de Museumnacht. Er zullen verschillende activiteiten zijn verspreid over verschillende locaties in Enschede. Onder meer het Rijksmuseum Twente, de Museumfabriek en het Wilminktheater doen mee. Ook het Balengebouw opent zijn deuren. De eerste Enschedese museumnacht duurt van 19.00 uur tot 24.00 uur.
Kaartjes kosten 15 euro per stuk en voor meer info kijk op: https://www.museumnachtenschede.nl/

Vroeg Zat
Uitgaan begint altijd erg laat. Vaak hebben de kroegen het pas rond een uur of 2 het een beetje druk. Vroeg zat is het daarmee niet eens, zij vinden dat een goed feestje ook om half 8 kan beginnen en dan tot een uurtje of 12. Zaterdag kun je bij 't Bölke vroeg feesten en daarna lang slapen. Voor 11 euro heb je al een kaartje.

Them dirty Roses in Theater Mystiek
In het Mystiek theater is zondag een country-voorstelling te zien en beluisteren. Them Dirty Roses uit Alabama (Amerika) komen naar Enschede om hier typische rock and roll-muziek te maken. De zaal is open vanaf 15:00 uur en voor 15 euro heb je al een kaartje. Let op: vol is vol. Het Mystiek Theater is te vinden aan de Rigtersbleek-Zandvoort 10. De voorstelling vindt plaats in zaal 0.11.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: