Live Live

Weekend in Enschede: FC Twente, La Bohème en buitenspeeldag

Gepubliceerd: Vrijdag 05 juli 2019 14:26

Weekend in Enschede: FC Twente, La Bohème en buitenspeeldag

Het is weer weekend! Tijd om leuke dingen te gaan doen. We hebben weer een aantal uittips in Enschede voor je verzameld. Fijn weekend!

Buitenspeeldag
In en om De Museumfabriek wordt zaterdag vanaf 11.00 uur het begin van de zomervakantie gevierd met De Grote Buitenspeeldag. Een dag met de nieuwste buitenspelen, maar ook met straatspelletjes van vroeger. Van AquaBubble en stormbanen tot hinkelen en blikwerpen met waterpistolen. Kinderen kunnen een parcours afleggen en hun Buitenspeeldiploma behalen. Er zijn ook foodtrucks, er is straattheater en live muziek.

La Bohème
Een bijzonder concert in het Muziekcentrum Enschede zaterdagavond. De 65 jonge musici van jeugdorkest Symfonia Jong Twente treden voor het eerst samen op met zeven operazangers en het Kinderkoor van de Nederlandse Reisopera. Het gaat om een eenmalige uitvoering van La Bohème van Puccini van 80 minuten. De voorstelling begint om 19.30 uur, kaartjes kosten 5 tot 20 euro.

Exposities Concordia
In de kunstruimte van Concordia worden zaterdagmiddag om 15.30 uur twee exposities geopend. Het gaat om het Artist Residency Enschede-project van kunstenaar Ho Sangun uit Zuid-Korea en de groepsexpositie van Studio Complex, een collectief uit Enschede. Je vindt de exposities bij Concordia aan de Langestraat. Gratis toegang.

Bewonersfestival Noord
Op drie plekken in Enschede-Noord wordt zaterdag een festival voor en door bewoners gehouden. Er zijn culturele activiteiten bij Tetem (11.00 tot 14.00 uur), op het Deppenveld is sport en spel (14.00 tot 17.00 uur) en daarna is bij Beien de afsluiting met optredens en eten en drinken (16.30 tot 19.00 uur). Bij het Roombekerveld presenteren nieuwe bedrijven en ondernemers zich van 13.30 tot 14.30 uur. Toegang op alle locaties is gratis.

Open Dag FC Twente
FC Twente houdt zondag vanaf 12.00 uur in en rondom De Grolsche Veste de jaarlijkse open dag. De traditionele spelerspresentatie wordt om 14.00 uur in het stadion gehouden en is er een speciale stadiontour die je ook over het veld leidt. Je kunt handtekeningen jagen en foto's scoren van de spelers en voor de jeugd is er het Mega Kidsdorp. De jongste voetbaljeugd uit Enschede strijdt om de Bernard van Heek Cup.

WK vrouwenvoetbal
StadsBeiaardier Esther Schopman speelt zondag vanaf 13.00 uur een serie nummers, passend bij het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk. Volgens Esther is het een 'mix van voetballiedjes, marsmuziek, het Wilhelmus en verwijzingen naar 'onze' leeuwinnen'. Denk aan We are the champions van Queen, Wij zijn Nederland van Jan Smit en André Rieu en She's always a woman van Billy Joël.

Flamenco
Bij Concordia aan de Oude Markt is zondagmiddag om 16.00 uur een flamenco-middag. Kadri Merimaa doceert en verzorgt flamenco-danslessen, workshops en optredens. Eenmaal per jaar houdt ze met haar leerlingen een groot eindejaarsfeest. De cursisten worden begeleid door flamencogitaristen. Een kaartje voor de voorstelling kost 10 euro.

Vlooienmarkt
Op de start- en landingsbaan van Vliegveld Twenthe is zondag de 'langste vlooienmarkt van Nederland'. Liefst 3 kilometer markt met curiosa en andere tweedehands spullen. De vlooienmarkt is van 09.00 tot 16.00 uur en is gratis te bezoeken.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: