Live Live

Weekend in Enschede: Batavierenrace, Molendag en moederdagconcert

Gepubliceerd: Vrijdag 10 mei 2019 13:25

Weekend in Enschede: Batavierenrace, Molendag en moederdagconcert

Zin om er lekker op uit te gaan? Dit weekend is er voor iedereen wel wat te doen in Enschede! Een speciaal biertje drinken of een molen bezoeken? Wij hebben de leukste uitjes voor je op een rijtje gezet.

Dutch Craft Beer Festival
Zaterdag is de vijfde editie van het Dutch Craft Beer Festival. Dit jaar met nog meer brouwers en bieren. Een echt bierfestival met mooie bieren voor zowel de wat minder getrainde speciaal bierdrinkers als de echte beergeeks! Natuurlijk is er ook stevige rockmuziek aanwezig, genoeg entertainment en lekker eten. Het festival bij Metropool in Enschede begint om 13.00 uur en de entree is 15 euro.

Nationale Molendag
Zaterdag is het Nationale Molendag. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur zijn er allerlei activiteiten rondom Wissink's Möl bij Usselo. Er zijn demonstraties van ambachtelijke klompen- en mandenmakers, kwekerij La Francaise verkoopt bessen en onder begeleiding van een gids kan de molen beklommen en bezichtigd worden.

Feest in wijk Stokhorst
Zaterdag wordt er op het erf van Wijkcentrum Boerderij 't Volbert een nieuwe jeu de boules-baan feestelijk geopend. Naast de vele andere activiteiten kan er nu ook elke dag gespeeld worden op deze openbare baan. Het feest begint om 14.00 uur. Voor de liefhebber is er de mogelijkheid om een wedstrijd te spelen op de nieuwe baan.

Batavierenrace
De 47ste editie van de Batavierenrace, de grootste studentenestafetteloop ter wereld, is vrijdagavond gestart bij de Universiteit in Nijmegen. Meer dan 8500 studenten lopen in estafettevorm naar de Universiteit Twente. Voordat de studenten aankomen op de UT-campus is er rond 17.00 uur eerst een herstart op de Oude Markt in Enschede. Op 1Twente is 22 uur lang BataRadio te horen, met een live verslag van de Batavierenrace.

Garagesale Twekkelo
Zaterdag is opnieuw een garagesale in Twekkelo. Vanaf 10.00 uur is de routebeschrijving en de lijst met deelnemers op te halen aan de Strootsweg 388. Er is van alles te koop, zoals speelgoed, kleding en boeken.

T LAB produces: WHPHR
Na drie jaar op de stage bij GOGBOT staat T LAB zaterdagavond in Metropool Enschede, met huis-vj Bram de Bree en talloze lasers Het feest begint om 23.55 uur en kaarten kosten aan de deur 6 euro.

Moederdagconcert Oosterbegraafplaats
Vanwege Moederdag houdt de Oosterbegraafplaats zondag om 11.00 uur een concert in de koffiekamer van de begraafplaats. Dit concert is gratis toegankelijk voor bezoekers en nabestaanden en duurt ongeveer een uur. Het concert wordt verzorgd door Four Ladies Only. Zij brengen muziek van Gershwin en 'Moederdag-composities’.

Film voor 400 Syriërs
Zondag om 15.00 uur wordt in Kinepolis Enschede de film 'Damascus Aleppo' vertoond. Het is een film over een bekende en introverte journalist die in Damascus woont en zijn dochter wil bezoeken. Tijdens deze reis heeft hij ondervonden wat de oorlog heeft veroorzaakt en wat voor gevolgen het heeft voor de mensen. De film is zowel voor Syriërs als niet-Syriërs. Regisseur Basil Al-Khatib is voorafgaand en tijdens de film aanwezig.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen

Deel deze pagina: