Live Live

Watervraag? Enschede aan Zee geeft antwoorden

Gepubliceerd: Dinsdag 12 maart 2019 15:14

Watervraag? Enschede aan Zee geeft antwoorden

Waarom heeft Enschede de grachten ooit gedempt en waarmee eigenlijk? Heeft de stad natuurlijke waterbronnen en is dat water net zo gezond als water uit Spa? Ik woon in een appartement en heb geen tuin, kan ik toch helpen in de strijd tegen wateroverlast?

1Twente en Tubantia onderzoeken momenteel ‘de stand van het water' in Enschede. Aan de hand van interviews, achtergronden en reportages wordt de huidige situatie in kaart gebracht en worden toekomstscenario's geschetst. Hoe voorkomen we natte voeten en uitgedroogde velden, welke gevolgen heeft de klimaatverandering voor de stad en wat zijn de dilemma's waarmee beleidsmakers worstelen. Maar daarmee zijn ongetwijfeld nog lang niet alle vragen beantwoord.

Watervragen
Wat wilt u weten, wat zit u dwars, waar zou u graag meer uitleg over willen? Graag horen wij uw 'watervraag'. Met hulp van deskundigen gaan wij op zoek naar een antwoord, met pen en papier of met een camera, onder- of bovengronds. Geen vraag is te gek of te moeilijk. Stuur uw watervragen naar nieuws@1twente.nl.

Dossier
Bekijk in het dossier Enschede aan Zee alle achtergronden bij de strijd tegen te veel en te weinig water.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen

Deel deze pagina: