Live Live

Wat kun je dit weekend doen in Enschede? Wij geven 6 tips!

Gepubliceerd: Vrijdag 08 februari 2019 11:13

Wat kun je dit weekend doen in Enschede? Wij geven 6 tips!

Een weekend vol regen, vooral zondag is een kletsnatte dag. Gelukkig zijn de meeste activiteiten in ons overzicht binnen. Hierbij onze tips voor dit weekend in Enschede. Veel plezier!

1. Rommelmarkt
Vliegveld Twenthe staat dit weekend weer vol met tweedehands spullen. In Hangar 11 vindt je meer dan 300 standhouders verspreid over 9000 vierkante meter. De markt is beide dagen open van 09.00 tot 16.00 uur, toegang is 5 euro.


2. Zumba
Dance Passion geeft zaterdag om 14.00 en 15.00 uur demonstraties zumba. Ook is er een zumba workshop om 14.20 uur. Je bent welkom in de bibliotheek van Enschede om dit bij te wonen.

3. Muziekbank verkoopt cd’s
Duizenden overtollige cd’s en lp’s gaan in de verkoop bij de Muziekbank van Enschede. Uiteraard voor schappelijke prijzen. De verkoop is zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur in de Pijpenla op de begane grond van de bieb aan de Pijpenstraat.

4. Bewust! Event
Zondag wordt in Twekkelerveld de beurs Bewust! Event gehouden. Een intieme beurs, met aandacht voor onderwerpen op het gebied van duurzaamheid en bewustwording. Er zijn lezingen en workshops, er klinkt live muziek en er is eten en drinken. De beurs is in de Melkweg aan de GJ van Heekstraat, toegang is 2 euro.

5. Frisse neuzen
Een frisse neus halen dit weekend? Wandel dan zondag in alle vroegte mee over Hof Espelo. De wandeling van Landschap Overijssel begint al om 07.30 uur bij bezoekerscentrum Het Koetshuis. Je wandelt zo’n anderhalf uur door de ontwakende natuur. Meelopen kost 5 euro, donateurs betalen niets.

6. Filosofiecafé
In de bibliotheek van Enschede houdt filosoof Jan Warndorff zondag een lezing over het thema ‘lang leve het leven, een opwekkende moraal voor de 21ste eeuw’. Toegang tot de lezing is 10 euro, voor jongeren 5 euro. Het Filosofiecafé is van 14.00 tot 16.00 uur.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook


Deel deze pagina: