Live Live

VVCS spant namens spelers arbitragezaak aan tegen FC Twente

Gepubliceerd: Donderdag 01 november 2018 16:28

VVCS spant namens spelers arbitragezaak aan tegen FC Twente

De vakbond VVCS spant namens acht spelers een arbitragezaak aan tegen FC Twente. „Zonder dit vooraf met de spelers te zijn overeengekomen besloot Twente om op hun salaris de loonheffing in te houden, welke verschuldigd was over de door de club betaalde vergoedingen aan hun zaakwaarnemers’’, zo laat de VVCS op haar website weten.

„Dit heeft alles te maken met de afspraak welke de club zelf maakte met de belastingdienst, de vaststellingsovereenkomst. Deze overeenkomst met de belastingdienst laat echter nadrukkelijk de ruimte om deze afdracht voor de speler fiscaal neutraal op te lossen.”

Twente bevestigt de arbitragezaak, maar wil niet zeggen om welke spelers het gaat. „De spelers zijn geconfronteerd met een spontane inhouding op hun salaris’, stelt de vakbond. De VVCS wees Twente er reeds op dat de financiële gevolgen van een door haar zelf vrijwillig gesloten overeenkomst niet zomaar op de spelers afgewenteld kunnen worden. Omdat Twente weigert om de inhoudingen te corrigeren resteerde niets anders dan de gang naar de Arbitragecommissie van de KNVB.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook

Deel deze pagina: