Live Live

Vroeg dansfeest in Enschede binnen enkele seconden uitverkocht

Gepubliceerd: Woensdag 16 januari 2019 13:51

Vroeg dansfeest in Enschede binnen enkele seconden uitverkocht

Absurd en onwerkelijk, noemt organisator Collin Vaneker het. Zijn nieuwe dansfeest VroegZat in Enschede - dat stopt om middernacht - is woensdag binnen enkele seconden uitverkocht. "Dit hadden we nooit verwacht.” Nieuwe feesten zijn in de maak.

VroegZat moet het nachtleven naar de avond brengen in Twente. Onder met motto: vroeg feesten, lang slapen wordt op 9 maart een dansfeest georganiseerd in het Enschedese Bölke. Dat begint zaterdagavond om 19.30 uur en eindigt om 24.00 uur. Het moet een tegengeluid bieden aan de reguliere feesten, die vaak tot diep in de nacht duren.

Het nieuwe feest sloeg na de bekendmaking direct aan. Ruim 4.000 mensen gaven op de Facebook-pagina van het evenement aan geïnteresseerd te zijn. In disco 't Bölke is slechts plek is voor 650 feestgangers.

De populariteit bleek ook woensdag wel, bij de start van de voorverkoop. Om exact 12.00 uur konden tickets besteld worden online. "Wat toen gebeurde was onwerkelijk, binnen een paar seconden waren we uitverkocht”, zegt Collin Vaneker (39), die VroegZat samen met Rob Rolefes organiseert. In naar schatting 20 seconden waren alle beschikbare tickets weg.

Nieuwe feesten
Vanwege de enorme animo heeft Vaneker direct twee nieuwe data vastgelegd in ‘t Bölke: zaterdag 16 maart en zaterdag 11 mei. Het concept blijft onveranderd. De voorverkoop van die tickets start aanstaande vrijdag om 18.00 uur. Bedoeling is om VroegZat in het vervolg maandelijks te organiseren.

Vaneker zelf is nog altijd flabbergasted. “Dit begon als een proefballonnetje op m’n eigen Facebook eind december en is nu al een concept. Het is echt absurd wat we meegemaakt hebben de afgelopen weken.”

Vooral onder een iets oudere doelgroep - de dertiger en veertiger - slaat het concept enorm aan. “We krijgen heel veel reacties van moeders die door het reguliere aanbod niet meer uitgaan. Die zitten om elf uur ‘s avonds met een huispak op de bank. Dan ga je toch de stad niet meer in? We hopen dat dit feestje de drempel verlaagt om uit te gaan”,zei Vaneker eerder.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay

Deel deze pagina: