Live Live

Vrijspraak voor drugshandel in stadion FC Twente

Gepubliceerd: Vrijdag 21 december 2018 13:53

Vrijspraak voor drugshandel in stadion FC Twente

De rechtbank in Almelo heeft verdachte Enschedeërs vrijgesproken van de handel in drugs in het stadion van FC Twente. Evenmin vormen ze een criminele organisatie.

Het Openbaar Ministerie eiste gevangenisstraffen van één en twee jaren tegen Christiaan P. (41), Johnny E. (32), Martin B. (38) en Laurence S. (46). Het beschreef hoe onder leiding van P. en gefaciliteerd door Satudarah-kopstuk S. de bende de baas werd in het supportershome van Vak-P om van daaruit de tribune te bevoorraden van cocaïne. De drugs werden verhandeld in de toiletten. De advocaten vroegen om vrijspraak.

P. en E. zijn wel strafbaar voor het dealen in cocaïne op andere plaatsen, waaronder Schoolfeest in Goor door E. De vonnissen luiden: P. 210 dagen cel waarvan 96 voorwaardelijk. E. 210 dagen waarvan 105 voorwaardelijk. B. (voor voorhanden hebben wapens) taakstraf van 120 uur. S. is een volledige vrijspraak. De straffen tegen P. en E. zijn gelijk aan het voorarrest.

Sluiting
De vondst van cocaïne in het Home leidde tot sluiting ervan door de burgemeester. De sluiting werd voor de rechtbank uitgevochten en door bestuursrechter bekrachtigd. De gevonden cocaïne is echter strafrechtelijk niet aan bepaalde personen te koppelen, waardoor er bij de strafrechter geen straf volgt.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook

Deel deze pagina: