Live Live

Vragen over financiering moskee in Enschede

Zaterdag 07 oktober 2017 22:22

Vragen over financiering moskee in Enschede

Vijf gemeenteraadsfracties - Burgerbelangen, CDA, PvdA, ChristenUnie en EnschedeAnders - hebben het college afgelopen week gevraagd om stukken rond de financiering van de beoogde moskee op het Diekman inzichtelijk te maken. Uit het antwoord van B en W blijkt dat die stukken er niet zijn.

Omdat wethouder Jeroen Hatenboer eerder stelde dat er niets discutabels te vinden is in de financiering van het islamitische gebedshuis aan de Kuipersdijk, vroegen de fracties om de stukken waaruit dat blijkt op tafel te leggen. 'Er zijn geen stukken door de Islamitische Stichting Nederland of de moskeebesturen aangeleverd die door de gemeente zijn beoordeeld', schrijft het college in zijn antwoord. 'Het oordeel van het college is gebaseerd op mondeling verkregen inzicht in de financiering van het project.'

Buitenlandse investeringen
De financiering van moskeeën is in Nederland een heet hangijzer, omdat de indruk bestaat dat er sprake is van buitenlandse investeringen. Het college zegt zich verder niet met de financiering van de moskee op het Diekman te bemoeien. Maandag wordt het bestemmingsplan voor de moskee in de raad behandeld. De financiering maakt daar geen onderdeel van uit.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Deel deze pagina: