Live Live

Voorzitter Military gelukkig: 'geschenk uit de hemel'

Gepubliceerd: Zondag 14 oktober 2018 18:27

Voorzitter Military gelukkig: 'geschenk uit de hemel'

Na de martelgang die de Military Boekelo vorig jaar was, voelt ze nu als een geschenk uit de hemel. Dat zegt een gelukkige voorzitter Robert Zandstra in een korte terugblik.

Zandstra zegt dat hij als voorzitter ongelooflijk veel complimenten in ontvangst heeft kunnen nemen. Ook uit de internationale paardenwereld, die Boekelo volgens hem als ‘eenmalig’ aanduidt. “Ik praat een beetje in superlatieven”, stelt hij van zichzelf vast.

Maar de euforie is niet misplaatst. Meer dan 60.000 mensen bezochten de afgelopen week het evenement en zaterdag bij de Crosscountry waren het er tussen de 40.000 en 45.000. Zandstra spreekt van een toeschouwersrecord.

Water
Het succes smaakt nog zoeter door de bittere problemen die het evenement vorig jaar ondervond. De editie 2017 noemt Zandstra een 'martelgang'. Na vele jaren op een vaste locatie die de organisatie door en door kende, verhuisde ze en moest ze zich de nieuwe omgeving eigen maken. “Tijdens het evenement kregen we ook nog zoveel water op de kop, waardoor iedereen tot het uiterste moest gaan om er nog iets van te maken. De sport is toen wel de grote winnaar geweest, maar het was allemaal erg moeizaam”.

Geweldig
Het enige voordeel was dat de organisatie de problemen die Zandstra in de loop van drie, vier jaar dacht tegen te komen, allemaal in één keer voor de kiezen kreeg en heeft kunnen verhelpen. “Nu hebben we daardoor kunnen laten zien dat de Military Boekelo op de nieuwe stek uitstekend in staat is om een geweldig evenement te organiseren met wederom bijna een Nederlandse winnaar”, zegt Zandstra.

Ruiter Tim Lips behaalde een derde plaats. Zandstra grapte tegen hem: “Ik begrijp wel dat je met het kampioenschap hier wacht tot over twee jaar als we ons 50-jarige jubileum vieren”. Volgens de voorzitter heeft Lips beloofd dat te zullen waarmaken.

File

Zandstra is erg tevreden over de manier waarop ‘het verkeersteam, mijn parkeerders en de vervoerder ervoor hebben gezorgd dat de aan- en afvoer van publiek vlekkeloos kon verlopen’. Zandstra: “Natuurlijk was er in de aanloop wel een file, maar een file hoort bij een evenement”.

Neemt niet weg dat er wel wat verbeterpuntjes zijn voor volgend jaar, bijvoorbeeld op gebied van 'crowd control'. Zandstra constateerde dat er op bepaalde momenten ophoping ontstond bij de punten die toegang van de cross naar het hoofdterrein gaven. “We konden dat ter plekke verhelpen”, zegt hij, “maar volgend jaar kunnen we het voorkomen”.

Zondagavond drinkt Zandstra met het team een borrel op het succes. “Ik ga alle complimenten die ik heb gekregen, doorgeven”.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Cees Elzenga

Deel deze pagina: