Live Live

Voormalige kerk aan Oldenzaalsestraat in Enschede verkocht

Gepubliceerd: Woensdag 17 april 2019 14:08

Voormalige kerk aan Oldenzaalsestraat in Enschede verkocht

Het Apostolisch Genootschap heeft zijn gebouw aan de Oldenzaalsestraat 158 verkocht.

Welke bestemming het markante pand krijgt wil de vrijzinnig religieus-humanistische organisatie niet zeggen. „De koper heeft ons verzocht nog geen mediainformatie te verspreiden”, laat een woordvoerder van het Apostolisch Genootschap Nederland weten.

„We kunnen op dit moment niet meer melden dan dat er overeenstemming is met een koper en dat deze een bij de historie van het gebouw passende invulling voor ogen heeft.” De verkoop is nog niet verwerkt in het Kadaster. Het complex staat daarin nog op naam van het Apostolisch Genootschap in Baarn.

Twee kerken
Het gebouw aan de Oldenzaalsestraat was al bijna twee jaar niet meer in gebruik als kerk. De gemeenschap die hier samenkwam werd in juni 2017 verdeeld over de twee andere gemeenschappen van het Apostolisch Genootschap: eentje aan de Van der Waalslaan en eentje aan de Wethouder Elhorststraat. Deze beide kerken kregen een flinke onderhoudsbeurt, waarna het gebouw aan de Oldenzaalsestraat de functie van tijdelijke opvang had.

Vrijwilligers
Het krimpen van drie naar twee gemeenschappen in Enschede had te maken met de vrijwilligersstructuur. „Wil je die voor de toekomst in een goede staat houden, dan is het beter om twee grotere gemeenschappen te vormen”, zei de woordvoerder toentertijd.

Het Apostolisch Genootschap telt in de gemeente Enschede ongeveer achthonderd leden.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Rikkert Harink

Deel deze pagina: