Live Live

VIDEO Voormalig gebouw ABN Amro in Enschede wordt luxe wooncomplex

Zondag 22 oktober 2017 18:24

VIDEO Voormalig gebouw ABN Amro in Enschede wordt luxe wooncomplex

Het voormalige kantoorgebouw van ABN Amro aan de Oldenzaalsestraat wordt omgebouwd tot een wooncomplex met 27 luxe koopappartementen.

Het witte gebouw tegenover De Klanderij, bekend om zijn goudkleurige 'zonnebrilglazen', stond vele jaren leeg. Het werd in augustus 2015 gekocht door Koopman Vastgoed uit Tubbergen. Pas begin dit jaar werd de nieuwe invulling duidelijk en kon worden begonnen met het strippen van het complex.

Bijna anderhalf jaar zijn onderhandelingen gevoerd met de beoogde exploitant, zorgorganisatie InteraktContour. Die wilde hier graag zorgappartementen. De onderhandelingen liepen in december vorig jaar echter om financiële redenen stuk.

Transformatie
Daarop werd het oorspronkelijke plan van koopappartementen voor particulieren weer opgepakt. Het college van B en W heeft zich vorige week positief uitgesproken over de transformatie van kantoorpand tot wooncomplex. Raampartijen
Architect Paul Wolters uit Almelo ontwierp op basis van de bestaande fundatie, casco, gevels en trappenhuizen een wooncomplex met 27 ruime appartementen verdeeld over drie verdiepingen. Het zakelijke karakter van het jaren-70 complex wordt aan de buitenzijde verzacht door de 'zonnebrilglazen' te vervangen door moderne raampartijen, de gevel wordt gestuct en voorzien van houtelementen en elk appartement krijgt een balkon of terras.

In het voorjaar moet de verbouw beginnen. De oplevering staat gepland voor eind 2018.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Koopman Vastgoed

Deel deze pagina: