Live Live

Voorlopig geen Harry Bannink Muziekcentrum in Enschede

Vrijdag 29 september 2017 22:31

Voorlopig geen Harry Bannink Muziekcentrum in Enschede

De naam van Harry Bannink wordt voorlopig niet verbonden aan het Muziekcentrum in Enschede. Wethouder Jeroen Hatenboer heeft dat vrijdagavond gezegd bij de presentatie van het boek van journalist Ton Ouwehand over de in Enschede geboren liedjesmaker en componist.

Voor Hatenboer is het niet doorgaan van de naamsverandering een teleurstelling. Eerder dit jaar liet hij nog weten zich in te zullen zetten voor het ‘Harry Bannink Muziekcentrum’ zoals de Enschedese muziektempel in de toekomst zou gaan heten. Praktische en inhoudelijke bezwaren vanuit de betrokken instellingen zelf waren echter aanleiding om de plannen voorlopig in de ijskast te zetten.

Het boek van Ton Ouwehand is het tweede deel van een jarenlange zoektocht naar de figuur van Bannink, de componist van meer dan vijfduizend liedjes op teksten van onder meer Willem Wilmink en Annie M.G. Schmidt. In het boek wordt het leven van de liedjesmaker belicht aan de hand van interviews met vrienden, betrokkenen en bekenden uit de wereld van het cabaret en de kleinkunst. Fotografe Annina Romita maakte de portretten voor het boek. Vanaf 8 oktober zijn haar foto's te zien op een tentoonstelling bij café Het Bolwerk. Het boek van Ouwenhand ligt vanaf vandaag (zaterdag) bij de boekhandel.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Wikimedia.

Deel deze pagina: