Live Live

Voetbalwedstrijd Phenix - SVV eindigt in kloppartij

Gepubliceerd: Zondag 21 oktober 2018 22:44

Voetbalwedstrijd Phenix - SVV eindigt in kloppartij

De wedstrijd tussen Phenix en SVV’91 is zondag uit de hand gelopen in de slotfase. Met nog een paar minuten te spelen floot scheidsrechter Huub Nijhuis bij een 0-6 stand voor het einde van de wedstrijd, waarna de gemoederen op het veld hoog opliepen.

„Op het einde van de wedstrijd kregen een speler van Phenix en van SVV een woordenwisseling, waarbij wat woorden vielen”, aldus scheidsrechter Nijhuis. „Drie minuten voor het einde van de wedstrijd was er een ingooi, waarbij er achter mijn rug een handgemeen ontstond. Ik heb toen afgefloten, heb de vlag van de grensrechter en de bal gepakt en ben naar de kleedkamer gelopen.”

De lucht ingegooid
Nijhuis zag bij zijn aftocht dat het op het veld mis ging. „Op dat moment liepen de vrouwen langs de kant gillend de kantine in en wat mannen vlogen het veld op. Er ontstond toen een aardig handgemeen. Ik heb er van een afstand nog even naar gekeken. Ik zag dat een speler van SVV op de grond lag en daar werd op een bepaald moment overheen gelopen. Iemand anders werd met jas en al een eind de lucht ingegooid. Ook zag ik de trainer van SVV tussen een groepje op de grond liggen. Ik ben toen de kleedkamer ingedoken en heb de deur van de binnenkant op slot gedaan. Ik heb gedoucht en ben daarna meteen weggegaan.”

KNVB inlichten
De arbiter heeft geen contact meer gehad met beide teams. „Normaal ga ik na de wedstrijd altijd nog even de bestuurskamer in. Toen ik naar mijn auto liep kwamen ze nog bij me. Eerst de trainer van Phenix en later de voorzitter, of ik niet alsnog de bestuurskamer in wilde komen en dat ik toch al had afgefloten. Alsof dit allemaal niet meer bij de wedstrijd hoorde. Ik voelde me niet happy, om het zo maar te zeggen. Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Ik ga maandag de KNVB hierover inlichten.”

‘Niet gevochten’
Leider Alex Bijsterbosch van Phenix vond dat er niets bijzonders is gebeurd: „Er waren een paar jongens het niet met elkaar eens. Er is niet gevochten of iets bijzonders gebeurd. Een paar spelers van SVV zijn zelfs nog even gebleven en daar hebben we samen nog wat mee gedronken. De scheidsrechter is zelf meteen de kleedkamer ingegaan en snel weggegaan. Hij toonde geen greintje sympathie. Hij heeft in de wedstrijd zelfs beide grensrechters weggestuurd.”

Snel kleedkamer in
Voorzitter Rama Jagai van SVV dook snel de kleedkamer in na afloop. „Bij een ingooi kwam de bal bij een speler op het hoofd terecht, die dacht dat dat bewust gebeurde. Er werd geduwd en getrokken. De scheidsrechter floot toen voor het einde en is de kleedkamer ingegaan. Er bleven toen wat jongens aan elkaar hangen en trekken en er kwamen supporters het veld op”, aldus Jagai. „Ik ben toen snel met mijn jongens de kleedkamer ingegaan.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay

Deel deze pagina: