Live Live

Vloddercross Glanerbrug gaat door droogte niet door

Gepubliceerd: Zondag 12 augustus 2018 13:57

Vloddercross Glanerbrug gaat door droogte niet door

De Vloddercross in Glanerbrug gaat dit jaar niet door. De weersomstandigheden zijn de reden dat het crossterrein niet gebruikt kan worden. Het zou de twintigste keer zijn dat het crossevenement met oude auto’s zou worden gehouden. De oorzaak van het afblazen is de aanhoudende droogte van de afgelopen maanden.

„Door de aanhoudende droogte en het hierdoor ontstane tekort aan voedsel voor de dieren zijn de boeren genoodzaakt langer van alternatieven zoals grasland gebruik te maken”, schrijft de organisatie, de Stichting Vloddercross Glanerbrug, op haar website.

„Hierdoor kunnen wij met de Vloddercross niet op het terrein aan de Roodmolenweg terecht. Aangezien een alternatief vergunningstechnisch niet meer haalbaar is, hebben wij als organisatie moeten overgaan tot het besluit dat we dit jaar geen cross kunnen organiseren. Wij hopen op jullie begrip en gaan ons best doen voor 2019.”

Ook in 2015 verplaatst
Het is niet de eerste keer dat het autocrossevenement last had van de weersomstandigheden. In oktober 2015 moest het spektakel worden verplaatst vanwege hevige regen. Die had de toegang naar het crossterrein aan de Roodmolenweg nagenoeg onbegaanbaar gemaakt. De Vloddercross werd toen verplaatst naar april het jaar er op.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook 

Deel deze pagina: