Live Live

Vijf verdachten die bij drugsactie in Enschede werden opgepakt langer vast

Gepubliceerd: Vrijdag 18 januari 2019 16:32

Vijf verdachten die bij drugsactie in Enschede werden opgepakt langer vast

Vijf mannen die afgelopen dinsdag zijn aangehouden na de drugsactie van de politie in Enschede blijven langer vastzitten. Zo heeft de rechter-commissaris vrijdag bepaald. Tijdens de actie door het Drugs Overlastteam Politie Enschede (DOPE) werden in totaal elf mensen gearresteerd.

Donderdag zaten nog zes mensen vast na de actie. Allen zijn in de leeftijd van 24 tot 31 jaar. Drie afkomstig uit Rotterdam en drie uit Enschede. Tijdens een zogenaamde ‘actiedag’ troffen agenten geld, drugs, munitie en wapens aan. De aanhoudingen zijn verricht nadat een speciaal Drugsoverlastteam de afgelopen periode onderzoek deed naar de handel in verdovende middelen.

De verdachten werden aangehouden aan de Rembrandtlaan, waar vier mannen in een woning werden gearresteerd. Op het Stationsplein in Enschede werden later in de middag drie mannen, die daar in een auto zaten, aangehouden. Een van die drie mannen werd snel weer vrijgelaten. Daarnaast zijn dinsdag nog vier mannen opgepakt, die worden verdacht van het kopen van drugs. Zij mochten na het afleggen van een verklaring het politiebureau weer verlaten.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Deel deze pagina: