Live Live

Vijf Twentse nominaties voor landelijke mediaprijzen

Gepubliceerd: Donderdag 21 mei 2015 11:57

Vijf Twentse nominaties voor landelijke mediaprijzen

De lokale omroepen in Twente hebben vijf nominaties in de wacht gesleept voor landelijke mediaprijzen. Dat werd donderdag bekend. De nominaties zijn toegekend aan drie omroepen binnen het Regionaal Mediacentrum Twente: Radio Hengelo TV, RTV Sternet en TV Enschede FM.

De winnaars van deze Lokale Omroep Awards worden op 5 juni bekendgemaakt in Beeld en Geluid in Hilversum, als afsluiting van de Week van de Lokale Omroep. “Dat de lokale omroepen in Twente samen maar liefst 5 van de in totaal 29 nominaties krijgen, is fantastisch”, zegt Flip van Willigen, stationsmanager bij TV Enschede FM. Deze lokale omroep is initiatiefnemer van de Twentse samenwerking en is dan ook erg trots hierop.

TV Enschede FM kreeg drie nominaties. In de categorie Crossmediaal is 053 zoekt burgemeester (m/v) genomineerd, een nauwe samenwerking met TC Tubantia en de gemeente Enschede. De inwoners van Enschede konden hierin meepraten over hun nieuwe burgemeester, met een serie tv-programma’s, artikelen in de krant en een online vragenlijst. Deze actie heeft in een korte tijd online bijna een miljoen mensen bereikt. Als presentatietalent is Marlieke Gortmaker genomineerd. Zij presenteert het dagelijkse TV Enschede Nieuws en programma’s als Red Engineers Challenge en Textielbeat. Vorige maand werd al bekend dat TV Enschede FM ook in de race is voor Beste Lokale Omroep van Nederland.

In de categorie Nieuws en Actualiteiten is er een nominatie voor het live-verslag van de raadsinformatiebijeenkomst na het monstertruckdrama in Haaksbergen. “Bij deze live tv-uitzending van RTV Sternet zijn medewerkers van diverse lokale omroepen in Twente ingezet. Daarnaast werd ook hierbij intensief samengewerkt met de TC Tubantia”, zo vertelt Van Willigen. “De uitzending werd in geheel Twente live uitgezonden en was daarnaast ook te zien via de websites van andere media, zoals het RTL Nieuws.” Als presentatietalent is ook Guus Beerlage van Radio Hengelo TV genomineerd. “Binnen onze samenwerking hebben we van opleiding een belangrijk speerpunt gemaakt. Dat er nu twee van onze presentatoren genomineerd zijn bewijst dat we daarmee op de goede weg zijn.”

Deel deze pagina: