Live Live

Vier keer levenslang geëist tegen Tattookillers voor moord op Onno Kuut

Gepubliceerd: Woensdag 20 maart 2019 13:00

Vier keer levenslang geëist tegen Tattookillers voor moord op Onno Kuut

Het OM eist levenslange celstraffen tegen de vier ‘Tattookillers’ die verdacht worden van de moord op Enschedeër Onno Kuut (30) en het wegmaken van diens lichaam in 2009. Dat bleek woensdag in de rechtbank in Rotterdam. Kuut’s stoffelijk overschot werd in maart 2009 in de duinen bij Hoek van Holland gevonden door wandelaars.

Kuut, die zelf ook tot het moordeskader Tattookillers behoorde, zou zijn omgebracht door de gebroeders Cor en Brian P., Evert S. en Henk S.. Zij zouden meerdere redenen hebben gehad om de Enschedeër om te brengen. De belangrijkste is dat ze Kuut hebben gemarteld en doodgestoken nadat hij een groot geldbedrag van ze stal, net zoals hij dat eerder bij anderen deed.

Meerdere motieven
Maar er is een tweede motief denkbaar, zegt het OM: Onno Kuut werd omgebracht nadat de geadopteerde Koreaan bij een pannenkoekenhuis langs de A4 bij Leiderdorp een liquidatie uit de hand liet lopen. Niet alleen crimineel Yassin Chakor, maar ook Boneka Belserang werd daar doodgeschoten. De moord op Kuut zou als vergelding voor die vergissing hebben gediend.

Een derde motief is een door Kuut geplande liquidatie van zijn voormalige boezemvriend Michel B. uit Enschede, een van de oprichters van de verboden motorclub Satudarah. Dat plan, waarvoor hij zijn ‘broeders’ zou hebben gevraagd, zou daarna zijn omgedraaid richting Kuut.

Bewijs
Een moordwapen, de plek waar hij is vermoord en het tijdstip waarop dat gebeurde zijn echter nooit achterhaald. Ook zaten er op het zwaar toegetakelde lichaam van Kuut geen dna-sporen van de verdachten.

Toch denkt het OM voldoende bewijs te hebben tegen de verdachten, mede op basis van getuigenverklaringen, afgetapte telefoongesprekken en gegevens uit huurauto's. Ook bezaten alle verdachten een type mes, dat waarschijnlijk gelijk is aan het mes waarmee Kuut om het leven is gebracht: in zijn nek is een afgebroken mespunt gevonden. Mogelijk is Onno omgebracht met zijn eigen mes. Hij had er namelijk ook een.

Later meer...

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay

Deel deze pagina: