Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

VIDEO Wanprestatie FC Twente in beker blijft onbestraft: 4-2

377060 746874 4

Het mag eigenlijk geen verrassing zijn: FC Twente is door in de beker. Maar het kostte de grootste moeite. De ploeg versloeg thuis in een heel slecht duel de amateurs van Noordwijk met 4-2.

Gemakkelijk ging het dus bepaald niet bij de thuisploeg. FC Twente speelde al vanaf het begin erg slordig tegen de koploper van de derde divisie, die in Enschede alleen maar wat te winnen had. Voor zo n 14.000 supporters in De Grolsch Veste was het uiteindelijk Javier Espinosa die in de 27e minuut scoorde voor de Tukkers, dat deed hij op aangeven van Ulrich Bapoh.

De aanvaller mocht weer eens in de basis beginnen, dat gold ook voor Nacho, Xandro Schenk en Michaël Maria. Jari Oosterwijk zou spelen in plaats van Tom Boere, maar moest ziek afhaken. Een minuut na de eerste goal maakte Aitor er 2-0 van.

Corners
Zo leek het toch een makkelijke avond te waren, ware het niet dat Noordwijk van geen wijken wilde weten en Twente er niks van bakte. Na een paar grote kansen, kopte Noordwijk-aanvoerder Emiel Wendt bij de liefst vijfde corner van de uitploeg de 2-1 binnen. Dat het voor rust nog 3-1 werd, kwam niet door een goal van Boere, maar wel dankzij hem. De spits zag een diepe bal op zich afkomen, stond buitenspel en liet het leder bewust lopen, waardoor Espinosa raak kon schieten.

Lichtpuntje

Ook na rust was het weinig opwindend wat Twente liet zien. Het publiek probeerde het nog met de nodige aanmoedigingen, maar het rood sleepte zich door de koude avond heen. Het enige lichtpuntje voor de thuisploeg was het debuut van Mats Wieffer (18) ut Borne.

Noordwijk bleef aandringen en maakte het in de slotfase nog behoorlijk spannend. Het was weer Wendt die scoorde: 3-2. Dat het daar bij bleef was een gelukje voor FC Twente, dat zelf via Rafik Zeknhnini in de slotminuut nog de 4-2 maakte. Het was armoedig, maar het doel is bereikt. De Enschedese club is er bij de bekerloting voor de derde ronde gewoon bij.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen