Live Live

VIDEO Vestzaktheater gaat verder onder vlag van Concordia

Donderdag 13 april 2017 11:42

VIDEO Vestzaktheater gaat verder onder vlag van Concordia

De toekomst van het kleinste theater van Nederland, het Vestzaktheater in Enschede, is geborgen. Het theater in de binnenstad gaat verder onder de vlag van Concordia.

Teneinde de kwaliteit en het voortbestaan van een van de kleinste theaters van het land te waarborgen, wil directeur Rein Kroes hij Het Vestzak onderbrengen bij Concordia. "We werken naar één organisatie in de nabije toekomst'', zegt Kroes. Niet dat daar op dit moment aanleiding voor is, integendeel, maar hij speelt graag op zeker. Vooral voor de lange termijn wil hij de toekomst van het theatertje aan de Walstraat zeken stellen.

Beginners
Het Vestzak kent zijn plek. "Dit is een ideaal theater voor beginners", weet de directeur. "Een goede plek voor een try out." Op de speelvloer van het theater heeft sinds de opening een legertje van beginnende artiesten zijn eerste wankele stappen gezet richting een roemruchte toekomst.

De theaterdirecteur let op de kleintjes. "De barinkomsten zijn voor ons belangrijk", geeft hij toe. Daarom ook, laat hij bijvoorbeeld amateurverenigingen tegen een vast (aangepast) huurtarief spelen in het Vestzak. Het is typerend voor de manier waarop Kroes leiding geeft aan het theater waar het met 65 bezoekers volle bak is.

Kroes licht de missie van het theater verder toe in onderstaande video van TV Enschede. Voortbestaan
Kroes is nu 70 jaar en nog enthousiast en ambitieus genoeg om nog even door te gaan bij Het Vestzak. "Maar daar komt een keer een eind aan", zegt hij. Daarom wil hij het theater inbedden in een stevige organisatie, lees Concordia. "Het leuke is dat dit helemaal geen kwestie is van bezuinigen of zo. Nee, dit is ingegeven door idealisme om het voortbestaan van dit kleine theater te borgen."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Annina Romita.

Deel deze pagina: