Live Live

VIDEO Valkenier Rob Poliste traint dagelijks met zijn vogels

Vrijdag 11 augustus 2017 16:56

VIDEO Valkenier Rob Poliste traint dagelijks met zijn vogels

De reporters van Newsroom Enschede gaan deze zomer elke dag op pad met Enschedeërs met een bijzondere hobby, baan of lifestyle. Vandaag laat valkenier Rob Poliste zijn vogels zien. Bekijk de training van Poliste in de reportage.

,,Dit is Frans, het is een Lachende Hans,” zegt valkenier Rob Poliste. ,,Iedereen die zo’n vogel heeft noemt hem al Hans, dus bij ons heeft hij een andere naam.” Poliste loopt trots langs zijn twintig vogels, die hij heeft meegenomen naar het G. J. van Heekpark om ze een voor een te trainen. ,,En hier hebben we Kaatje de Falkland Caraca. Dit is de meest ondeugende van het stel.”
Elke dag komt Rob Poliste (56) met zijn vogels naar het van Heekpark in Enschede. Hij is al tien jaar valkenier en doet met zijn vogels meerdere shows per maand. ,,Het is gewoon zo prachtig om ze te zien vliegen, dat maakt het echt heel speciaal,” zegt hij. Naast shows, gebruikt hij de havik en de valkjes ook voor de jacht. Zijn dagelijkse trainingen in het van Heekpark trekken veel bekijks.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Deel deze pagina: