Live Live

VIDEO Temptation Mike: 'Twentse dames versier je makkelijker met een biertje'

Gepubliceerd: Donderdag 09 augustus 2018 15:11

VIDEO Temptation Mike: 'Twentse dames versier je makkelijker met een biertje'

Heel Nederland kan vandaag de ontknoping van 'Temptation Island VIPS' op het kanaal van Videoland zien. De Enschedese verleider Mike Tibbe doet een boekje open over zijn tactiek als verleider in dit bizarre programma. "Of ik er nog wat aan over heb gehouden? Een paar soa's!", grapt hij.

In Temptation Island VIPS beproeven vier stelletjes hun relatie door twee weken van elkaar gescheiden, op twee afgezonderde eilanden door te brengen. De faciliteiten zijn top: het zwembad en strand zijn binnen handbereik, drank is er in overvloed en de Mexicaanse zon weigert nooit dienst. Op het eiland zijn ook zogeheten verleiders van het andere geslacht. Zij doen er alles aan om de relaties van de gescheiden stelletjes te breken.

Mike Tibbe is één van de verleiders. Toch is hij niet veel in beeld geweest. "Ik denk dat ze mijn gesprekken niet sappig genoeg vonden. Meestal had ik het met de dames over werk en het leven." Toch had de Enschedeër met de andere verleiders invloed op de gecrashte relaties - kwetsbare dames pakten ze als team aan. "We planden strategisch wie het wanneer moest proberen. Vreemdgaan kan ook geestelijk, dat hoeft niet meteen fysiek."

Bakstenen
In een eerder artikel van de Twentsche Courant Tubantia deed Tibbe de uitspraak: 'Ik versier zelfs een baksteen'. Tibbe moest bij de casting laten zien hoe hij een banaan zou versieren. "Toen zei ik dat het me zou lukken om zelfs de baksteen ernaast te versieren."

De Enschedeër heeft niets overgehouden aan het avontuur. "Geld? Was het maar waar. Liefde? Daar zijn we niet naar opzoek. We waren daar om dingen kapot te maken." Als hij opnieuw zou worden gevraagd voor het realityprogramma, zou Tibbe zo weer meedoen. "Ik wilde destijds weten of het allemaal echt of scripted was. Maar het is echt. Soms doe je weleens dingen over en soms komt iets té goed uit, zoals de onverwachte komst van verleider Alex naar ons eiland. Maar het is allemaal echt."

Temptation Island
Even denkt Tibbe na. "Het blijft een bizar programma. We willen in een relatie niet dat de ander vreemdgaat, maar toch kijken we massaal naar Temptation in de hoop dat dat bij anderen gebeurt. Ook als je als stel meedoet: dan is er toch iets mis. Waarom moet je je liefde zo aan elkaar bewijzen? Het is een mindfuck waarin je je begeeft. Je probeert je in dat paradijs twee weken sterk te houden, maar het gaat slechter, slechter, slechter. Je ziet hoe mooi alles is, en toch weet je: dat gaat verkeerd."

Sons
In Enschede staat Tibbe als manager aan het roer van herenmodezaak Sons. Daar probeert hij zijn verkregen Temptation-faam effectief te benutten. "Laatst postte ik op Instagram een foto waarop ik een nieuw T-shirt van de winkel droeg. Binnen een dag was die uitverkocht. Maar soms schiet het ook wel door. Dan krijg ik verzoekjes om te trouwen of kinderen te maken." Met een knipoog op dat laatste: ,,Oefenen mag altijd."

Eindstand: 0 vrouwen, 0 bakstenen, maar wel twee mooie, leerzame weken.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Robin Hilberink

Deel deze pagina: