Live Live

VIDEO Tandarts Post Twente: voor nabloedingen, losse noodkronen en ander ongemak

Gepubliceerd: Maandag 03 december 2018 10:11

VIDEO Tandarts Post Twente: voor nabloedingen, losse noodkronen en ander ongemak

De Tandarts Post Twente beleefde dit weekend zijn vuurdoop. De nieuwe spoedeisende hulp is gecentraliseerd nabij het MST in Enschede, waar de tandartsen Olav Gering, Steven Soons, Stefan Brager, Hans Brummelhuis en praktijkmanager Hans Diemont de Tandarts Post Twente hebben ingericht.

Don Verweij uit Losser ligt bij tandarts Pedro Gomez in de stoel en heeft pijn. Voorzichtig reinigt de tandarts het ontstoken tandvlees rond de plek waar tot vrijdag Verweij’s verstandskies zat. Verweij is blij met de zaterdag geopende Tandarts Post Twente, zegt hij even later. De bij de tandartsenkringen Enschede, Oldenzaal en Almelo aangesloten tandartsen draaien zelf geen weekend- en avonddiensten meer. Bij acute kiespijn moet hij zich sinds afgelopen weekeinde, net als ruim 300.000 andere Twentenaren, melden in Enschede.

Verging van de pijn
“Ik ben nog nooit eerder in het weekend bij de tandarts geweest, maar dit keer was het nodig”, zegt Don Verweij. “Ik verging werkelijk van de pijn. Ik had een nabloeding na het trekken van mijn verstandskies, vrijdag.” Tandarts Pedro Gomez heeft de bloeding gestelpt, de wond schoongemaakt en medicatie voorgeschreven. Verweij gaat opgelucht naar huis en moet zich nog eens melden bij zijn eigen tandarts.

Olav Gering, één van de vijf partners in de spoedpost, is tevreden over het eerste weekend. “Zaterdag waren er dertien patiënten, zondagmiddag tot vijf uur waren het er elf.” De helft van de patiënten kwam zaterdag uit de regio Almelo, zegt Gering. “Gemopper dat ze naar Enschede moesten voor behandeling, hebben we niet gehoord. De meeste Almeloërs zijn echt blij dat ze van de pijn af zijn.”

De Tandarts Post Twente is gevestigd aan de Beltstraat. De post deelt de verdieping, de wacht- en receptieruimte, met huisarts Khawar. “Als de huisartsenpraktijk gesloten is dan zijn wij open en andersom”, zegt Gering. “Zo is er altijd plek op ons parkeerdek. Dat was voor ons heel belangrijk, dat patiënten gratis kunnen parkeren.”

Veiligheid
Marloes Heuker of Hoek haalt ondertussen haar bankpas tevoorschijn. Want er moet, net als vroeger, direct worden afgerekend. Betaling alleen met pinpas. Vanwege de veiligheid van de medewerkers. Haar noodkroon is er weer op gezet. “Die was er afgevallen en dat gaf meteen zenuwpijn”, zegt de Oldenzaalse. Ze werkt zelf als doktersassistente in Enschede en weet hoe de hazen lopen in een medische praktijk. “Dit ging vlot, zonder problemen. De kroon zit er weer op, maar ik kom hier voorlopig toch liever niet weer.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: still uit video


Vorige week ging 1Twente langs bij de Tandarts Post Twente. Bekijk de video hier.

Deel deze pagina: