Live Live

VIDEO Rotondes in centrum Enschede gaan verdwijnen

Gepubliceerd: Donderdag 09 augustus 2018 12:10

VIDEO Rotondes in centrum Enschede gaan verdwijnen

Het einde van de twee rotondes in het centrum van Enschede is nabij. Om de binnenstad beter bereikbaar te maken worden de rotondes aan de Zuiderval/Haaksbergerstraat en Boulevard/Haaksbergerstraat vervangen door kruispunten met verkeerslichten.

Niet alleen de rotondes worden weggehaald, het complete gebied vanaf de Zuiderval tot aan de Prinsessetunnel en het Stationsplein gaat in 2019 en 2020 compleet op de schop. Kostenplaatje: 15 miljoen euro.

Megabouwplan
Dat met name de Haaksbergerstraat, Ripperdastraat en de De Ruyterlaan een ander profiel krijgen heeft te maken met het megaplan Kop Boulevard. Investeerders steken 150 miljoen euro in de bouw van drie woontorens met 530 appartementen in het centrum.

Daar hoort volgens de gemeente een betere infrastructuur bij. Doel van de aanpassing is om bestemmingsverkeer voor de binnenstad beter te faciliteren, maar doorgaand verkeer te ontmoedigen. Doorgaand verkeer moet straks bijvoorbeeld langer wachten bij de verkeerslichten.In de video bezoekt verslaggever Wilco Louwes vier locaties waar de komende jaren het nodige gaat veranderen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: