Live Live

VIDEO | Op zoek naar personeel tijdens Week van Zorg en Welzijn

Woensdag 13 maart 2019 17:33

VIDEO | Op zoek naar personeel tijdens Week van Zorg en Welzijn

Deze week openen honderden zorg- en welzijnsorganisaties in heel Nederland de deuren om een kijkje in de keuken te geven. Ze doen dat tijdens de landelijke Week van Zorg en Welzijn. Ook de Twentse Zorgcentra doet mee en opent op diverse locaties de deuren. Eén van die locaties is Klussendienst De Noaber op ‘t Bouwhuis.

Het doel van de week is om te laten zien hoe het eraan toe gaat in de zorg en zo mensen te werven die in de zorg aan de slag willen. Volgens Sharon Mast, begeleider bij De Noaber, is er bij ‘t Bouwhuis geen tekort aan personeel, maar ze kent wel de problemen. “Over het algemeen is er natuurlijk wel een tekort aan mensen in de zorg.”

Zelf vindt Mast het ontzettend leuk om te werken in de zorg. Wat er zo leuk aan is? "De mensen, en deze speciale doelgroep. Dat maakt het voor mij heel bijzonder. Het zorgen voor anderen en het maximale uit iemand kunnen halen die een beperking heeft en zorgen dat die beperking op de achtergrond komt te staan. Dat is geweldig!"

 
Bij Klussendienst De Noaber zijn de cliënten bezig met houtbewerking. Ze maken onder meer hondenvoerbakken, hondenmanden en tv-meubels. Thomas doet zijn dagbesteding bij De Noaber. Als aan het ligt komen er nog veel meer leuke klussen bij: "Als iemand wat leuks heeft: laat maar komen, zou ik zeggen!"

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: still uit video

Deel deze pagina: