Live Live

VIDEO Medewerkers ’t Bouwhuis verkopen ijsjes voor zieke collega

Woensdag 21 juni 2017 14:08

VIDEO Medewerkers ’t Bouwhuis verkopen ijsjes voor zieke collega

Feest met een serieuze ondertoon bij zorginstelling ’t Bouwhuis in Enschede. De begeleiders van een van de woongroepen verkochten woensdagochtend ijsjes voor hun collega Leonie, bij wie een progressieve oogziekte is gediagnosticeerd. De opbrengst van de actie is voor onderzoek naar oogziektes. TV Enschede FM was bij het feestje aanwezig en maakte de onderstaande reportage.

De oogziekte Retinitis Pigmentosa werd vorig jaar december bij Leonie vastgesteld. “Ik heb een zichtveld van 10 procent en dit wordt steeds minder.” Leonie kan haar werk binnen de Twentse Zorgcentra niet meer uitvoeren door de ziekte. “Mijn hele wereld stond op de kop toen ik dit hoorde.” Om die reden wilden haar collega’s haar een hart onder de riem steken door samen met cliënten ‘blind’ ijs te scheppen.

Het ijsscheppen viel in het water doordat de ijscoboer op een verkeerde locatie stond. Als alternatief verkochten de begeleiders waterijsjes. Het ging niet ten koste van de gezelligheid, want de cliënten vermaakten zich opperbest. Ook Leonie was onder de indruk van het feest. “Ik wist dat er iets op de planning stond, maar dit is echt een verrassing. Het is geweldig dat ze dit voor mij hebben gedaan.”

Hoeveel de medewerkers hebben ingezameld is nog niet duidelijk.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Michel van Ballegooij

Deel deze pagina: