Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

VIDEO Machteloos FC Twente lijdt eerste uitnederlaag van het seizoen

379248 794429 1

FC Twente is vrijdagavond met 2-1 onderuit gegaan bij FC Den Bosch. De Tukkers kwamen snel op 2-0 achterstand, maar maakten nog voor rust de aansluitingstreffer. Na rust kon FC Twente niet gevaarlijk worden. Het betekende de eerste uitnederlaag van het seizoen.

FC Twente begon dramatisch. Binnen een half uur stond het 2-0 achter. Uitblinker Stefano Beltrame scoorde prachtig achter het standbeen de 1-0. Vijf minuten later verdubbelde Stefan Velkov de score. De verdediger mocht vrij binnenkoppen vanuit een rebound. Tom Boere profiteerde na een ruim half uur spelen van een fout achterin bij Den Bosch. Na die goal kregen de Tukkers twee grote kansen op de gelijkmaker.

Na rust kwam Twente opnieuw slecht voor de dag. Het creëerde helemaal niks en verloor alle duels. Een kwartier voor tijd moest de thuisploeg met tien man verder, tien Velkov terecht rood kreeg. De Tukkers konden daar echter geen moment van profiteren en verloren terecht.

FC Den Bosch FC Twente 2-1 (2-1)
19. Beltrame 1-0, 24. Velkov 2-0, 32. Boere 2-1,

FC Den Bosch: Van der Steen, Deijl, Velkov, Kersten, Van der Winden, Brouwers (75. Felida), Holla, Verbeek, Bouyaghlafen (83. Marchioni), Sappinen (78. Vaisanen), Beltrame.

FC Twente: Drommel, Ramos, Bijen, Gonzalez, Ricardinho (82. Maria), Smith, Hölscher, Espinosa, Aitor, Boere, Zehknini (75. Oosterwijk).

Scheidsrechter:Van Boekel
Geel: Velkov, Van der Winden (Den Bosch) Ramos, Espinosa (FC Twente)
Rood: Velkov (77emin.)

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman