Live Live

VIDEO Gemeente Enschede hakt knoop door: 16 miljoen voor nieuw zwemcomplex

Woensdag 20 september 2017 16:43

VIDEO Gemeente Enschede hakt knoop door: 16 miljoen voor nieuw zwemcomplex

Een fonkelnieuw zwempark met drie baden, dat is het voorstel dat het Enschedese college doet om het Enschede zwemwater toekomstbestendig te maken. Het zwembad moet in 2021 gerealiseerd zijn.

Er komt een volwaardig wedstrijdbad van 25 x 21 meter dat voldoet aan alle internationale eisen voor wedstrijdzwembaden, een sportbad van 25x14 meter en een warmwaterbad van 25x10 meter. Daarnaast zal het buitenbad bij het Aquadrome minimaal tot 2030 gehandhaafd blijven. Met de investering is een bedrag van 16 miljoen euro gemoeid.

Sluiting zwembaden
Eerder was al bekend dat zwembad De Brug in Glanerbrug per 1 januari 2018 de deuren zal sluiten. Voor het Slagman en het Aquadrome betekent het nieuwe plan dat zij tot 2021 open blijven. Nadat de nieuwbouw gereed is zullen beiden baden gesloten worden. ,,Dit plan past bij de behoeften van onze gebruikers en de trends in zwembadland", zegt sportwethouder Jurgen van Houdt.
Bewuste keuze
Enschede kiest volgens de wethouder heel bewust niet voor behoud van een recreatiebad. ,,Trends laten zien dat steeds minder mensen gebruik maken van de recreatieve faciliteiten. Ons belang is dat inwoners van Enschede kunnen leren zwemmen en als sport- en zorgwethouder vind ik het ook belangrijk dat doelgroepen zo lang mogelijk kunnen blijven genieten van zwemwater. Onze clubs en verenigingen die gebruik maken van zwemwater moeten optimaal bediend worden, dat is ons belang. Recreatief zwemmen is niet een van de kerntaken van de gemeente Enschede", aldus Van Houdt.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - foto: Frans Nikkels

Deel deze pagina: