Live Live

VIDEO FC Twente walst over Jong Utrecht heen: 1-6

Gepubliceerd: Maandag 22 oktober 2018 21:55

VIDEO FC Twente walst over Jong Utrecht heen: 1-6

FC Twente heeft voor het eerst dit seizoen met wel heel speels gemak gewonnen. De ploeg van trainer Marino Pusic walste uit over Jong FC Utrecht heen: 1-6.

Het decor was maandagavond wat surrealistisch. Het uitvak in de Galgenwaard zat vol supporters uit Twente, de vakken ernaast en er tegenover waren compleet uitgestorven. Het was Jong FC Utrecht tegen FC Twente, een wedstrijd die door de uitploeg gewonnen moest worden om een plek in de top van de eerste divisie te behouden. Dat lukte, de ploeg klimt na de zege naar de (gedeelde) derde plaats.

Strafschop

Al na een kwartier spelen stond FC Twente op een 2-0 voorsprong. Na een overtreding op Ricardinho, ging de bal op de stip. Voor de vijfde keer dit seizoen raakte spits Tom Boere vervolgens vanaf elf meter, het was zijn zesde goal in totaal. Boere keerde terug in de basis ten koste van Jari Oosterwijk. Een paar minuten na de eerste goal was het alweer raak. Na een mooie actie van Rafik Zekhnini maakte Javier Espinosa het af: 0-2.

Rood
Er gebeurde veel in de eerste helft. Na een klein half uur spelen moest Jong FC Utrecht-speler Sylian Mokono het veld verlaten na zijn tweede gele kaart. De overtreding op Ricardinho was op zich een direct rode kaart waard geweest, maar opvallend genoeg was de eerste gele kaart die Mokono kreeg niet voor hem bedoeld. Vlak voor rust liep Twente verder uit, nadat een verdediger van FC Utrecht wat onhandig uitgleed en Aitor de bal wel heel makkelijk kon voorzetten op Zekhnini.

Oosterwijk
Na de tegenvallende duels tegen Eindhoven (1-1) en de thuisnederlaag tegen MVV was Twente heel erg toe aan een makkelijke avond en een overtuigende zege. Die kreeg het in Utrecht, het was geen seconde spannend in De Galgenwaard. Na een uur spelen kwam de ploeg dankzij een droog schot van Espinosa net zo makkelijk op een 4-0 voorsprong. De tegengoal van Nick Venema kwam uit het niets en was ook totaal onnodig. Het was ook het enige smetje op de avond. Verder waren er vooral vrolijke gezichten bij Twente.

Stil aan de overkant
Ook invaller Oosterwijk pikte nog twee goals mee op de maandagavond. De eerste was een schot van afstand, de tweede schoot de spits tien minuten voor tijd van dichtbij raak. De fans van FC Twente gooide er zelf in de slotfase nog een beetje humor in en zongen: „Het is stil aan de overkant.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook

Deel deze pagina: