Live Live

VIDEO FC Twente schiet opnieuw weinig op in strijd tegen degradatie: 2-2

Zaterdag 17 maart 2018 20:24

VIDEO FC Twente schiet opnieuw weinig op in strijd tegen degradatie: 2-2

FC Twente is opnieuw weinig opgeschoten in de strijd tegen degradatie. De Enschedese club speelde zaterdagavond gelijk tegen Willem II, maar mocht zich tegelijk geluk prijzen met een punt. Drie minuten voor tijd schoot Peet Bijen de 2-2 binnen.

Na een bewogen week, met het ‘tv-verbod’ van Gertjan Verbeek en Jan van Halst, onrust binnen de jeugdopleiding, een sneer van Vak-P en twijfel binnen de clubleiding tussen aandelenverkoop of een spelersfonds, deelde Willem II in de uitverkochte Grolsch Veste al na dertien minuten een flinke tik uit.

Binnenkant paal Tsimikas
Nadat Fredrik Jensen in eerste instantie de paal raakte, kwam Willem II op voorsprong. Doelman Joël Drommel bracht nog redding op een schoten van Thom Haye en Fran Sol, maar was kansloos bij de daaropvolgende inzet van Konstantinos Tsimikas. Via de binnenkant van de paal zette de verdediger de 0-1 op het scorebord.

Rake kopbal Lam
Het geplaagde FC Twente, dat via Fredrik Jensen in de beginfase de paal raakte, kwam daarna goed weg. Ben Rienstra, die al na een minuut rakelings langs schoot, passeerde Drommel na 27 minuten wel na een fraaie pass van Haye, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Toch kon de Enschedese ploeg met een nog enigszins goed gevoel rusten, nadat het elftal kort voor rust alsnog langszij kwam. Uit een afgemeten vrije trap van Adam Maher kopte Thomas Lam onhoudbaar raak in de kruising (1-1).

‘Jantje rot op’
Waar Maher, na een fraaie schijnbeweging, verzuimde FC Twente op voorsprong te zetten, scoorde Willem II in de tegenstoot wel. Fran Sol dook vrij op voor Drommel, schoot de 1-2 binnen en draaide de volumeknop in de Grolsch Veste daarmee naar nul.

De vraag was vervolgens niet of, maar wanneer de eerste spreekkoren zouden volgen. Dat antwoord liet niet lang op zich wachten. ‘Jantje rop op’, klonk het massaal vanaf de tribunes aan het adres van Jan van Halst. De directeur werd vooraf ook al bekritiseerd door Vak-P middels een spandoek: ‘Van bijtertje in het veld naar zakkenvullende antiheld’.

Standaardconcept
Het werd een kille slotfase in het ijskoude Enschede. Met het standaardconcept, Jos Hooiveld als extra spits, probeerde FC Twente, zoals zo vaak dit seizoen, nog wat te forceren. Niet Hooiveld, maar Peet Bijen zette de Tukkers, twee minuten voor tijd, op 2-2. De spanning was vervolgens om te snijden. 'Twente hierop an', klonk het, maar de zege bleef uit.

FC Twente - Willem II 2-2 (1-1)
Score: 14. Tsimikas 0-1, 43. Lam 1-1, 70. Sol 1-2, 87. Bijen 2-2.
FC Twente: Drommel, Van der Lely, Bijen, Thesker, Cuevas (81. Hooiveld), Lam, Maher, Holla (33. Van der Heyden), F. Jensen, Boere, Assaidi (71. Tighadouini).
Willem II: Wellenreuther, Lewis, Lachman, Heerkens, Tsimikas (83. Wijnaldum), Chirivella, Rienstra, Lieftink, Haye, Sol, El Hankouri (90+4. Croux).
Scheidsrechter: Wiedemeijer.
Gele kaart: Lam (FC Twente) Haye (Willem II).

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Deel deze pagina: