Live Live

VIDEO FC Twente blameert zich in eigen huis

Gepubliceerd: Zondag 14 oktober 2018 18:42

VIDEO FC Twente blameert zich in eigen huis

FC Twente heeft thuis teleurstellend verloren van MVV, de nummer 13 uit de eerste divisie. Net op het moment dat de ploeg uit Enschede zich weer aan kop kon nestelen van de eerste divisie, ging het voor de tweede keer dit seizoen onderuit in de eigen Grolsch Veste.

De ploeg van trainer Marino Pusic bakte er weinig van, maar speelde tegen een tegenstander die nog minder was. Toch was het MVV dat na een uur spelen onverdiend op een voorsprong door een goal van Anthony van den Hurk.

FC Twente ging daarna op jacht naar de gelijkmaker, kreeg kansen via Aitor (keeper redde), Jari Oosterwijk (via standbeen op de paal) en invaller Tom Boere, die vanaf een meter raak kon schieten, maar ook op de doelman van MVV stuitte. Even later was het weer twee keer Boere.

Alles of niets
Het publiek zong: ‘Alles of niets’. Twente had wel de intentie om te strijden in de slotfase, maar er ging te weinig uit van het team, dat op drie plekken gewijzigd was. Oosterwijk speelde in plaats van Boere, Alexander Laukart keerde terug van een blessure en Jelle van der Heyden mocht het tegen MVV weer laten zien.

Zwak begin
Ook de eerste helft was zwak van beide kanten. FC Twente kreeg een kans, de ploeg uit Maastricht niet eens een mogelijkheid. Die ene keer dat er voor het thuispubliek wat te genieten viel, was na een half uur spelen. Een geweldige aanval van FC Twente, van links naar rechts. Met Javier Espinosa en Laukart aan de basis. Rafael Ramos zette voor, Aitor liet de bal lopen om Jari Oosterwijk de kans te geven. Maar de spits, die de voorkeur kreeg boven Boere, zag die actie van zijn ploeggenoot niet aankomen. Weg enige kans.

Irritaties
De spelers en het thuispubliek raakten die eerste helft vooral geïrriteerd. Scheidsrechter Rob Dieperink uit Borculo floot veel en vaak, maar zag een zuivere handsbal en dus een penalty voor FC Twente over het hoofd. De gefrustreerde Aitor kreeg vlak daarna geel voor protesteren, Ramos omdat hij een tegenspeler onderuit schoffelde. Pusic zag niet veel later daarna ook het geel opdoemen, wegens commentaar op de arbiter.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook

Deel deze pagina: