Live Live

VIDEO Expat Javier uit Zweden sinds een week Enschedeër

Gepubliceerd: Woensdag 07 november 2018 15:05

VIDEO Expat Javier uit Zweden sinds een week Enschedeër

Het Expat Center East Netherlands bestaat 5 jaar. De organisatie begeleidt expats die zich vestigen in Oost-Nederland. Javier Ferreira Gonzalez is er daar één van.

De geboren Spanjaard is overgekomen vanuit Zweden, waar hij 12 jaar heeft gewoond. “Het weer in Nederland kun je wel vergelijken met Zweden” zegt Gonzalez. Hij is sinds kort werkzaam als onderzoeker bij het Saxion in Enschede.

BSN
Een probleem waar Gonzalez tegenaan liep was het krijgen van een burgerservicenummer(BSN). Het duurde een aantal weken voordat hij een afspraak had bij de gemeente. “Om een appartement te huren, had ik een BSN nodig. De gemeente had het erg druk, dus duurde het even tot ik aan de beurt was.”

Begeleiding
Over de begeleiding is Gonzalez tevreden: “Ze hielpen mij met alle stappen en procedures die nodig zijn als je naar Nederland komt.” Het Expat Center heeft hem hier met elke stap geholpen. Ook de taal is hij aan het leren. Zijn verloofde helpt hem hierbij: “Ik versta het een beetje omdat mijn verloofde Nederlands is. Ook spreek ik Zweeds, dus versta ik sommige woorden ook.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: still uit video

Deel deze pagina: