Live Live

VIDEO Enschedees muziekpodium NiX&Meer stopt er mee

Maandag 22 januari 2018 12:32

VIDEO Enschedees muziekpodium NiX&Meer stopt er mee

Het Enschedese muziekpodium NiX&Meer stopt er na bijna zeventien jaar mee. Het onderkomen in de wijk Twekkelerveld wordt door de nieuwe eigenaar verbouwd tot appartementencomplex.

Elders weer opnieuw beginnen, zit er niet meer in omdat de leden van het collectief allemaal rond de zestig zijn, zegt Jan van Eck.

NiX&Meer begon ooit als NiX BBBlues Club en heette later NiX Podium, toen er meer dan alleen blues werd geprogrammeerd. Het alternatieve, niet gesubsidieerde collectief wist gerenommeerde muzikanten naar Enschede te halen, uit binnen- en buitenland. NiX heeft diverse locaties gehad.

De laatste jaren was NiX&Meer gehuisvest in de zaal achter het vroegere café De Doedelzak, dat vooral bekend was als ontmoetingsplaats van FC Twente-supporters. Het café staat leeg.

Volgens Jan van Eck zijn er nog wel plannen om maximaal zes verrassingsconcerten per jaar in Enschede te organiseren. "Op persoonlijke titel, niet meer onder de naam NiX&Meer." Natuurlijk vindt hij het jammer dat het collectierf ophoudt te bestaan. "Maar het is goed om te stoppen op het moment dat het goed gaat en je veel bezoekers trekt." De zaal blijft nog tot eind april open.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. - Foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: