Live Live

VIDEO Enschede trakteert haar kampioen Ter Mors op heldenontvangst

Vrijdag 09 maart 2018 18:24

VIDEO Enschede trakteert haar kampioen Ter Mors op heldenontvangst

Een volgepakt Ei van Ko vierde vrijdagmiddag de komst van Enschedees grootste sporter: Jorien ter Mors. De olympisch kampioene van Pyeongchang en kersvers wereldkampioene sprint werd op het plein massaal en hartelijk toegejuicht.

Net als vier jaar geleden werd Ter Mors gehuldigd na de succesvolle Olympische Spelen. Toen won ze twee gouden medailles (op de 1.500 meter en de ploegenachtervolging), ditmaal was het goud en brons. Maar wel gescoord op twee verschillende disciplines, namelijk de langebaan en shorttrack. Met name die combinatie maken de veroverde medailles extra bijzonder. „Als eerste Nederlandse sporter ooit”, sprak een trotse burgemeester Onno van Veldhuizen op het bordes van het gemeentehuis.

De burgervader prees het karakter en de mentaliteit van Ter Mors, die hij vergeleek met haar geboortestad. „Vallen en opstaan, maar nooit opgeven. Doorgaan”, verwees hij naar de voorbereiding van Ter Mors op de Spelen, die gepaard ging met veel tegenslag vanwege blessures.

Ter Mors zelf danste met haar moeder Nina en vriend Jeroen op het bordes. „Dit maakt het allemaal extra bijzonder om weer hier in Enschede te zijn, ik ben en blijf een trotse Tukker.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: