Live Live

VIDEO Enschede ‘onvindbaar’ vanuit Haaksbergen en Eibergen

Gepubliceerd: Maandag 13 augustus 2018 20:00

VIDEO Enschede ‘onvindbaar’ vanuit Haaksbergen en Eibergen

Hoe rijd je vanaf de dorpskern van Haaksbergen of Eibergen naar Enschede? Wie op de bewegwijzering afgaat, komt van een koude kermis thuis.

Een rare gewaarwording. In het centrum van Haaksbergen wijzen de blauwe informatieborden automobilisten die naar Enschede willen richting de kruising Enschedesestraat/Wiedenbroeksingel. Daar aangekomen staan Eibergen, Neede, Boekelo, Usselo en zelfs Zutphen netjes aangegeven. Maar van Enschede ontbreekt elk spoor.

Enschede is afgeplakt
Waar Enschede stond zijn de borden afgeplakt met zwart tape. Het gaat hier om de route over de ‘oude’ N18 en Rijkswaterstaat wil dat het verkeer naar Enschede juist zo veel mogelijk gebruik van de nieuwe rijksweg. Die is drie maanden geleden geopend. Hoe je daar komt (via de Noordsingel en de Kolenbranderweg) staat nergens aangegeven.

In Eibergen is het niet anders gesteld met de bewegwijzering. Wie vanuit het centrum van het dorp naar de Groenloseweg (voormalige N18) rijdt, treft net als in Haaksbergen afgeplakte bewegwijzeringsborden aan. Pas voorbij het dorp, ter hoogte van de oprit naar de N18, staat Enschede op de borden.

‘Wordt aan gewerkt’
De Nationale Bewegwijzeringsdienst was niet bereikbaar voor commentaar, maar de gemeenten Haaksbergen en Berkelland laten desgevraagd weten dat Rijkswaterstaat de informatieborden nog gaat aanpassen. Naar verwachting zal dat de komende maanden zijn beslag krijgen.

Op 1 oktober doet Rijkswaterstaat officieel afstand van de oude N18. Vanaf dat moment zijn het beheer en onderhoud taken van de gemeente. De voormalige rijksweg wordt daarna ‘afgewaardeerd’ naar een zestigkilometerweg.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen

Deel deze pagina: