Live Live

VIDEO Draaier gezocht voor stadsorgel 'De Goochelaar'

Vrijdag 29 april 2016 17:03

VIDEO Draaier gezocht voor stadsorgel 'De Goochelaar'

Stichting Stadsorgel De Tukker Enschede heeft een nieuwe draaiorgel in haar bezit. Voorzitter Benno Molenkamp kon stadsorgel De Goochelaar ophalen uit Terwolde, de stadsorgel aan de Enschedese stichting gedonneerd door de echtgenote van de overleden oud- Enschedeër Jan Holl.

Holl was altijd gefascineerd door het Nederlandse straatorgel en de zaalorgels. In de jaren negentig bouwde hij samen met Henk Veeninga een eigen orgel bestaande uit 75 pijpen, 8 bassen en liefst 36 toetsen. En ondanks dat hij het orgeltje niet al te vaak bespeelde, wil weduwe van Jan Holl, Krik, andere mensen nu net zo blij maken met zijn straatorgel.

De Enschedse stichting is er in ieder geval verguld mee. Molenkamp: “dat dit orgel overgaat naa ronze stichting is natuurlijk fantastisch. Jan Holl was een oud kroegmaatje van ons. Een geboren en getogen Enschedeër, een echte Tukker. Een betere plek voor zijn orgel is niet denkbaar.”De stichting presenteert zaterdag om 13:00 uur op de Oude Markt hun nieuwe aanwinst. Dit gebeurt in het bijzijn van weduwe Krik Holl. Zij zoeken nog iemand die het orgeltje kan bespelen. Orgellieden kunnen zich melden via info@draaiorgel-detukker.nl

Reporters van TV Enschede FM spraken over het nieuwe stadsorgeltje met secretaris van de stichting Stadsorgel De Tukker Enschede, Bertus Workel. Bekijk de reportage hierboven.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Deel deze pagina: