Live Live

VIDEO Derde Fotomanifestatie Enschede start zondag

Donderdag 05 oktober 2017 16:32

VIDEO Derde Fotomanifestatie Enschede start zondag

De derde Fotomanifestatie Enschede is van 8 oktober tot en met 18 november. Zes fotografen exposeren op vijf locaties. Het evenement is een iniatief van Galerie Objektief in Enschede.

Twee tentoonstellingen zijn te zien in de galerijen van het Rijksmuseum Twenthe en lopen van 24 september tot en met 7 januari. Het betreft het project van Rob Hornstra en de serie Metropolis van Martin Roemers. Roemers studeerde af aan de AKI. Hij fotografeerde (van een hoog standpunt met een lange sluitertijd) de drukte en chaos in megasteden als Mumbai, New York, Londen, Istanbul, Caïro en Buenos Aires.

Ville de Calais is het langlopende fotoproject van Henk Wildschut die met camera de opbouw en afbraak van het vluchtelingenkamp bij het Franse Calais. De indrukwekkende tentoonstelling is van 26 oktober tot en met 26 november te zien. De afwijkende looptijd heeft te maken met de lopende expositieschema’s van het Rijksmuseum en Tetem.

Drie tentoonstellingen lopen van 8 oktober tot en met 18 november:
Bij Galerie Beeld & Aambeeld aan de Walstraat toont de in Almelo geboren fotograaf en filmer Inge Hondebrink haar project Nex Stop Palookaville, USA. Over mensen die reizen met de Geyhound bussen.

De van oorsprong Oldenzaler Bob Siers heeft voor zijn project XXX Amsterdam de beschikking over Fotogalerie Objektief aan de Walstraat. Daar toont hij zijn conceptuele en documentaire kijk op het Amsterdam waar hij als Twentse jongen jaren geleden kennis mee maakte. Het zijn de beelden van de lichamen en ogen van de vrouwen achter de ramen, immense dildo’s in seksshops en lugubere personen die af en toe nog door zijn hoofd spoken. ,,Toen vond ik het gaaf als ik nu over de wallen loop, voelt het een beetje naar.’’

Het project over de Enschedese Vluchtestraat van Wim Peters is te zien bij Broekhuis aan de Marktstraat. TV Enschede zocht Peters op tijdens het inrichten van zijn expositie. Bekijk de video hierboven.

Franziska Lengers exposeert van 8 oktober t/m 18 november op de eerste verdieping van het Arendsmanhuis aan de Blijdensteinlaan 83 (vrijdag t/m zondag 14.00-17.00 uur).

Randprogramma
De Fotomanifestatie kent ook een randprogramma:

  • De lopende fotoexpo van Hessel Bosch in de Open Air Gallery aan de Zuiderhagen.
  • Een grote tentoonstelling van twaalf fotografen in de Pop-up Art Gallery 4 The Benefit aan de Marktstraat.
  • ‘Voorbij de waan van de dag, Ville de Calais’ is de titel van de lezing die fotograaf Henk Wildschut 11 oktober houdt bij de opening van zijn expositie bij Tetem Kunstruimte aan de Stroinksbleek.
  • Onder de titel Man Next Door houdt Rob Hornstra 16 november een lezing in het Vestzaktheater aan de Walstraat (aanvang 20.00 uur). 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM, foto: Pixabay

Deel deze pagina: